Xàtiva torna a albergar un taller d’ocupació després de deu anys

0
1743
Treballs al taller d'ocupació Escorxador 2 a Xàtiva

Amb esta iniciativa es creen 13 nous llocs de treball que continuaran les obres de rehabilitació de l’antic escorxador municipal

La Generalitat Valenciana acaba de comunicar a l’Ajuntament de Xàtiva la concessió de la subvenció corresponent al desenvolupament del nou taller d’ocupació “Xàtiva Treballa 18-19”, amb objecte de procedir a la rehabilitació i adequació de l’antic escorxador municipal. El muntant de la subvenció ascendeix a 199.830 euros, que es destinaran a cobrir les despeses de formació i nòmines dels 10 nous alumnes treballadors que s’incorporaran al taller d’ocupació, més de les despeses del director/a del taller, del professor/a de les especialitats formatives, ambdós a temps complet, i d’un/a administratiu/a a temps parcial. En total, 13 nous llocs de treball. Aquestes ajudes són susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu.

El primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, ha senyalat que “és important que l’Ajuntament actue com a motor econòmic acollint-nos a plans d’ocupació com els tallers d’ocupació. De fet, alguns d’ells no s’havien demanat des de fa més de 10 anys”.

Es dóna la circumstància que actualment continua activa l’Escola d’Ocupació Escorxador Viu, per la qual cosa ambdós projectes mixtos de formació i ocupació coincidiran en l’objecte d’actuació durant quatre mesos. Després de quasi una dècada sense que l’Ajuntament de Xàtiva cursara cap sol·licitud d’escola taller a la Conselleria d’Ocupació, el passat 29 de desembre de 2017 s’inicià el projecte «Escorxador viu», què té prevista la seua finalització en abril de 2019 amb una durada de 4 mesos inicials, que es varen ampliar a 12 mesos més.

El Taller d’Ocupació Xàtiva Treballa 18-19 començarà a funcionar abans del 31 de desembre pròxim, motiu pel qual, el procés de selecció d’alumnes treballadors i de personal directiu, docent i auxiliar començarà en breu. Les bases estaran publicades al web municipal. El termini per a la presentació de documentació a l’Ajuntament per part dels candidats a cobrir les places de director, professor i administratiu anirà des de demà, 21 de novembre, fins el proper dimarts 27 de novembre. Per la seua banda, els candidats a alumnes-treballadors provindran d’una prospecció del Servei Valencià d’Ocupació i Formació Labora. Per a poder participar-hi, cal estar desocupat i inscrit com a demandant d’ocupació en les especialitats de què consta el taller. La selecció, que tindrà lloc a l’Ajuntament, correrà a càrrec d’una comissió mixta integrada per tècnics municipals i de Labora.

El nou taller d’ocupació tindrà una durada de 12 mesos equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, que també estarà dirigida a l’aprenentatge, la qualificació i l’adquisició d’experiència professional, segons estableix la normativa vigent. En finalitzar el taller d’ocupació, els alumnes treballadors obtindran certificats de professionalitat anomenats d’operacions auxiliars de paleta de fàbriques i cobertes i també de fàbriques de paleta.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí