Xàtiva supera els 100.000 € d’inversió en accessibilitat al complex de la Casa de la Cultura

0
769
Accés de la Biblioteca Municipal de Xàtiva.

El govern local adjudica la instal·lació d’un ascensor salva-escales a la Biblioteca Municipal de Xàtiva

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Xàtiva ha adjudicat a la mercantil Construmar Xàtiva, S.L. l’obra d’instal·lació d’un nou ascensor vertical salva-escales per millorar les condicions d’accessibilitat de l’entrada a la Biblioteca Municipal de Xàtiva que recau a l’Albereda Jaume I. L’actuació compta amb un pressupost de 29.517,64 euros i disposa d’un termini d’execució d’un mes des que comencen els treballs, que es preveu arranquen després de finalitzada la Fira d’Agost. Aquesta obra forma part del Pla Biennal d’Obres i Serveis de la Diputació de València (SOM).

Aquesta inversió en la millora de l’accessibilitat dels edificis públics se suma als 71.800 euros destinats al condicionament de la Casa de Cultura, complex de què també forma part la biblioteca, amb la qual cosa la xifra global d’inversió supera els 100.000 euros.

En aquest cas en concret, es projecta la substitució del sistema salva-escales monorail existent actualment per un elevador vertical elèctric, per tractar-se de la solució que aporta major nivell de seguretat, confort i autonomia als usuaris, a criteri dels tècnics municipals. La instal·lació d’aquest ascensor comportarà la demolició de part de l’escala d’accés per a alliberar espai per a la cabina de l’elevador. De resultes, l’amplària de l’escala actual quedarà reduïda a la meitat, ocupant l’altra part un ascensor que salvarà el desnivell entre l’Albereda i l’altre ascensor que dóna accés a la biblioteca.

L’objectiu de la intervenció és millorar les infraestructures municipals, dotant a la Biblioteca Municipal de Xàtiva de les instal·lacions adequades per a ser utilitzades per persones amb mobilitat reduïda, eliminant les barreres arquitectòniques existents. La passada setmana, el regidor d’Obres, Ignacio Reig, es va reunir amb diversos membres d’associacions ciutadanes amb una especial sensibilitat respecte a la necessitat d’adaptació dels edificis públics a la normativa vigent en matèria d’accessibilitat. El regidor els va informar de les actuacions previstes des de l’Ajuntament, entre elles la instal·lació d’un nou ascensor en el col·legi La Immaculada, ubicat al convent de Sant Onofre, edifici de titularitat municipal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí