Xàtiva sumarà un nou centre de salut més de 25 anys després

0
1739
Roger Cerdà i Cristina Suñer, regidora de Sanitat, en una reunió amb la consellera Barceló

El futur ambulatori, que se situarà a la zona est de la ciutat, respon a una llarga reivindicació dels veïns

Xàtiva millorarà els serveis sanitaris dels seus ciutadans amb un nou centre de salut que atendrà especialment els veïns a la zona est, i que ha vist créixer durant els últims anys el seu nombre d’habitants. Este nou ambulatori, Xàtiva II, està previst que s’inaugure entre 2020 i 2021, així obrirà les seues portes més de 25 anys després de posada en servei de l’últim centre de salut inaugurat a Xàtiva, el d’Ausias March, que data de l’any 1993.
Està previst que per per el nou centre de salut Xàtiva II tinga assignada una població aproximada d’11.000 persones, fonamentalment provinents de l’actual centre de Salut d’Ausias March que aten a 26.054 habitants, oferint així una oxigenació important per a este ambulatori. Amb això Xàtiva II oferirà sanitària a la meitat de la població adulta atesa actualment, mentre el centre de salut Ausias March mantindria l’assistència pediàtrica íntegrament de la ciutat.

Pel que fa al consultori de la plaça de la Seu, l’ubicat a l’antic hospital, es mantindria l’atenció de la població assignada actualment que ascendeix a 4.107 veïns.

Dotació

El programa funcional elaborat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu un edifici de dues plantes, amb 8 consultes de medicina de família, 8 consultes d’Infermeria , una sala polivalent per a la realització d’electrocardiogrames, retinografies, etc., sales d’espera, àrea d’urgències, clínica i atenció a tractaments, sala d’extraccions, àrea de fisioteràpia, una sala multiusos per a xerrades, reunions o tallers, sala d’estar equipada amb cuina office per a personal, vestuaris, banys i diferents magatzems.

La dotació de recursos humans adequada, segons el criteri de conselleria, serà de 7 metges de família, 7 infermers, 4 auxiliars d’infermeria, 3 auxiliars administratius, 3 zeladors, 1 infermer gestor de casos comunitaris, 1 fisioterapeuta i 1 tècnic en cures auxiliars d’infermeria.

Però este nou centre Xàtiva dos també suposarà el reforçament de recursos de l’actual centre d’Ausias March. Així per garantir l’atenció en horari complet de matí i vesprada, l’informe de la Conselleria de Sanitat Universal considera necessari un augment de places estructurals en totes les categories professionals, concretament 4 places d’infermeria, 4 places de tècnic en cures auxiliars d’infermeria, 3 places d’auxiliar administratiu, 1 plaça de zelador, 1 plaça d’infermer gestor de casos comunitaris i 1 de fisioterapeuta. A més a més este centre de salut mantindrà la unitat d’atenció a la dona, del punt d’atenció continuada i totes les unitats de suport a l’Atenció Primària ubicades actualment en aquest centre.

Ubicació

El futur centre de salut Xàtiva II s’alçarà a la parcel·la annexa a l’actual col·legi públic d’educació infantil Teresa Coloma. Es tracta d’un espai d’uns 1.000 metres quadrats i que ja ha sigut comunicat a la Conselleria com a parcel·la de cessió per a la construcció de l’ambulatori.

Per a este any 2019 la Generalitat ja ha destinat una primera partida de 150.000 euros per a la construcció del centre de salut Xàtiva II. Estos diners s’invertiran en la redacció del nou projecte.

El centre de salut Xàtiva II està projectat a la parcel·la annexa al CEIP Teresa Coloma

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí