Xàtiva subvencionarà projectes ciutadans per fomentar la participació de les associacions veïnals

0
629
Ajuntament de Xàtiva

L’objectiu és fomentar la implicació ciutadana en l’organització i posada en marxa de projectes a la ciutat

La Junta de Govern Local de Xàtiva ha aprovat les bases de convocatòria de la ‘Subvenció per a Associacions de Veïns i Veïnes i Foment de la Participació Ciutadana’ amb una partida pressupostària de 5.000 euros.

Les activitats i projectes que es subvencionaran hauran d’estar adreçades a la població en general, i destinades a fomentar la implicació i la participació ciutadana a la ciutat de Xàtiva. En eixe aspecte, es valoraran qüestions com la perspectiva de gènere, el treball realitzat pel moviment veïnal amb població infantil i juvenil, les activitats formatives, els projectes interassociatius o l’ús del valencià en la difusió de les activitats proposades.

“Des de l’Ajuntament de Xàtiva volem reconèixer el treball realitzat per l’associacionisme veïnal, recolzant les iniciatives d’empoderament ciutadà. Per a nosaltres, la participació ciutadana no és patrimoni de l’administració local, i és obligació nostra reforçar, motivar i facilitar les iniciatives ciutadanes que tenen entre els seus objectius la millora social, l’anàlisi de la realitat dels nostres barris o la formació en qüestions d’associacionisme i participació”, ha explicat el regidor de participació ciutadana, Miquel Alcocel.

Alcocel ha afirmat també que “per a definir les bases d’aquesta convocatòria de subvenció hem volgut comptar amb l’opinió de les diferents entitats veïnals existents a Xàtiva, realitzant una sèrie de reunions prèvies per a informar-les sobre la voluntat de la regidoria de llançar aquesta convocatòria”.

Des de Participació Ciutadana s’han organitzat atencions directes amb les associacions de veïns per facilitar la presentació de projectes. El termini establert a les bases per poder presentar sol·licituds serà del 2 al 13 de juliol.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El castell de Xàtiva és el que més entrades ven a través de la web de l’associació de castells i palaus d'Espanya

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here