Xàtiva subvencionarà la meitat del material de protecció contra el coronavirus del xicotet comerç per a la tornada a l’activitat

0
2142
La Plaça del Mercat de Xàtiva, lloc tradicional de terrasses de bars.

També es destinaran 500.000 euros per la contractació durant un any de 60 persones en situació de risc d’exclusió

L’Ajuntament de Xàtiva subvencionarà el material de protecció contra el coronavirus del xicotet comerç i de l’hostaleria davant la seua tornada a l’activitat en les fases de desescalada del confinament. Segons ha explicat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, el consistori pagarà la meitat dels EPI (equips de protecció individual) dels negocis, amb un màxim de 500 euros per establiment.

Esta partida comptarà amb una partida inicial de 300.000 euros que podria ser variable segons l’execució. Pel que fa als negocis que poden ser beneficiaris serien aquells que l’any passat van tindre una facturació menor de 2 milions i beneficis inferiors a 30.000 euros.

Pel que fa concretament a les terrasses de bars i restaurants ha manifestat que es permetrà l’ampliació temporal dels espais perquè els establiments puguen treballar amb la quantitat més propera possible a l’habitual, sempre respectant les distàncies de seguretat i el pas de vianants. Cerdà ha recordat que a Xàtiva es tenen registrades al voltant d’unes 300 terrasses habituals.

D’una altra banda Roger Cerdà també ha apuntat que es destinaran 1,3 milions a ajudes socials, i dins d’esta es posarà en marxa un programa d’integració peer generar treball directe a persones en risc d’exclusió o grans consumidors de recursos de serveis socials. En total seran 500.000 euros per donar treball a 60 persones a partir del mes de setembre i durant un any.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí