Xàtiva inverteix 32.000 € en la substitució de la xarxa d’aigua potable a Sant Joaquim

0
1083
Imatge de les obres del carrer Sant Joaquim

L’Ajuntament de Xàtiva també inicia les proves d’una nova lluminària per a la seua posterior utilització en el pla de xoc de millora de l’enllumenat públic

L’Ajuntament de Xàtiva continua invertint en la millora dels serveis públics de la ciutat, executant obres dins del Pla de Sostenibilitat d’Infraestructures. En aquesta ocasió, la intervenció consisteix en els treballs de substitució integral de la xarxa d’aigua potable al carrer Sant Joaquim. Els treballs s’iniciaren la passada setmana i està previst que es perllonguen fins al 18 de març.

El pressupost de l’actuació arriba fins els 32.000 euros. Es tracta d’una obra de certa complexitat donada la ubicació del carrer, en plena falda de la costa del castell. Els treballs consisteixen en el canvi de l’antiga conducció d’aigua per una nova canonada de ferro colat. S’espera així acabar amb les continues rebentades que afectaven aquest carrer i que eren l’origen de nombroses fuites, filtracions i humitats, constituint un autèntic maldecap per als veïns i per als serveis municipals. Per a dur a terme la instal·lació de la nova conducció, s’ha hagut d’obrir una rasa que travessa el carrer longitudinalment.

El regidor de Serveis Públics, Nacho Reig, explica que“era necessària una actuació de caràcter integral en aquest carrer, ja que hi ha hagut nombrosos problemes donat el mal estat de l’antiga conducció. En vista de la naturalesa de les obres, entenem que els veïns poden patir molèsties i incomoditats. Demanem comprensió i un poc de paciència. En definitiva, treballem per millorar el servei i acabar amb els problemes que causava aquesta xarxa”, conclou Reig.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Renfe inicia les obres de millora d'accessibilitat en l'estació de Xàtiva

Prova pilot per a millora de l’enllumenat

D’altra banda, el regidor ha informat que s’han adjudicat els treballs de substitució de la il·luminació pública als carrers Maulets i Música Vella. Reig descriu l’actuació com “una prova pilot amb la instal·lació de plaques led d’última generació. La intenció és testar aquestos projectors per comprovar les prestacions i decidir, en funció dels resultats, la seua utilització per al subministrament en el pla de xoc de millora de l’enllumenat públic”.

Aquesta intervenció consistirà en el canvi de lluminàries per adaptar-les als nous focus led. Tanmateix, els bàculs de les faroles existents es mantindran. Els nou aplics led són de característiques similars als instal·lats en altres punts de la ciutat, com ara en alguns carrers del centre històric, però compten amb una major mida i potència.

Per altra part, la junta de govern local ha aprovat l’adjudicació d’obres en dues zones distintes de la ciutat. Ambdues actuacions consistiran en la reparació de voreres al carrer Blasco Soto i a la plaça Pintor Tudela, al barri del Raval. Reig comenta que “continuem actuant en resposta a les peticions veïnals, duent a terme treballs de manteniment d’infraestructures bàsiques en zones perifèriques que havien estat desateses durant anys. Esperem que al final de la legislatura hagem pogut actuar en tots els barris de la ciutat”.

Així mateix, l’Ajuntament de Xàtiva va a procedir a renovar 40 metres quadrats de paviment de l’Avinguda de Selgas, just davant de la delegació de l’Agència Tributària. El mal estat d’aquesta zona del paviment del passeig, amb nombroses rajoles clivellades, provoca filtracions d’aigua en el soterrani de la delegació d’Hisenda, incidència que s’espera poder esmenar amb el canvi del paviment.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament de Sagunt invertix quasi 400.000 € per a reparar el pont d'accés al polígon químic

Finalment, el departament de Serveis Públics també treballa en la resolució de problemes de filtracions en immobles particulars ocasionades pel mal estat de la xarxa de clavegueram. Concretament, les actuacions se centraran en els números 48 i 50 del carrer Reina. En el cas del número 48, l’immoble es veu afectat per fuites d’aigua provinent de la séquia La Vila, mentre que a l’altura del número 50 es produeixen filtracions d’aigua fecal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here