Xàtiva reprén les gestions amb Adif per comprar els terrenys per on discorrerà la via verda

0
2129
Ajuntament de Xàtiva

Les converses es van iniciar el passat any 2019 i aquesta compravenda és necessària per a la posterior cessió dels terrenys a la Generalitat Valenciana

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha reprès els contactes amb Adif (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries) per tal de continuar amb les gestions i els tràmits que es van portar a terme durant el passat any 2019 en referència a materialitzar la compravenda dels terrenys per on discorrerà la via verda entre Xàtiva i la Pobla Llarga, i que són els que ocupava l’anterior traçat del tren.

Mapa de la via verda entre Xàtiva i la Pobla Llarga

«El que pretén l’Ajuntament de Xàtiva és impulsar aquest projecte i donar-li la màxima celeritat. Per això ens hem posat en contacte amb ADIF, per a poder adquirir els terrenys i posar-los posteriorment a disposició de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a que faça la consecució de l’obra que està contemplada en els pressupostos 2020 de la Generalitat Valenciana», ha manifestat Cerdà.

La predisposició d’ADIF en les converses inicials era favorable a la tramitació d’aquesta compravenda, segons l’última reunió mantinguda entre els representants d’ambdues administracions durant el mes de març de 2019. L’Ajuntament de Xàtiva demanda que es traslladen les condicions en les que seria viable l’esmentada compravenda, a fi de poder donar curs als tràmits que procedeixen en el corresponent procediment administratiu.

Aquesta via verda, que comptarà amb una inversió de 3,83 milions d’euros, unirà les comarques de la Costera i la Ribera amb un traçat que anirà des de Xàtiva a Carcaixent, i té per objectiu una connexió ciclopeatonal amb una longitud total de 16 kilòmetres des del nucli urbà de Xàtiva fins l’estació de Carcaixent, recorrent paratges de gran valor paisatgístic. Des de Xàtiva, la via discorrerà al llarg de 9,5 kilòmetres per la traça de l’antiga línia de ferrocarril convencional fins a la Pobla Llarga, des d’on s’adequarà altre corredor capaç d’albergar la ruta en condicions adequades pel que fa a la seguretat viària.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí