Xàtiva rep una subvenció per a reparar el pont del camí de la Granja danyat per la DANA de 2019

0
1094
Pont de la Granja de Xàtiva.

L’Ajuntament de Xàtiva rep una subvenció de 57.596 per reparar la infraestructura

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut una subvenció de 57.596 euros per part de la Secretaria d’Estat de Política Territorial i Funció Pública, amb la finalitat de pal·liar els danys causats per la DANA ocorreguda el mes de setembre del passat any 2019.

En concret, aquesta ajuda servirà per finançar el 50% del projecte de remodelació del pont del camí a la Granja, un pas inundable que comunica els termes municipals de Xàtiva i la Granja de la Costera. Durant el temporal ocorregut en setembre de 2019, es va produir acumulació d’àrids i canyes que van cegar els ulls del pont, provocant el desviament i arruïnant completament l’estructura.

«Eixe punt del riu Cànyoles va ser molt perjudicat per aquell temporal, i amb aquesta subvenció ara és un bon moment per a actuar de forma definitiva i permanent, solucionant aquest accés de forma definitiva», ha manifestat el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez.

L’execució del projecte ha de ser autoritzat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a qui ja s’ha demanat autorització expressa, i consta de la demolició del pont existent, l’execució de la llosa de cimentació sobre el llit, la col·locació de marcs prefabricats de formigó armat i l’execució d’una solera de formigó armat en tota la longitud del pas.

L’actual pas disposa de sis tubs de mig metre que resulten insuficients ja que s’obstrueixen a conseqüència de les canyes amb molta freqüència. Es dissenyarà una estructura de marcs prefabricats per a augmentar el pas de les aigües i evitar la retenció de vegetació baix el pont en cas d’avinguda.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí