Xàtiva reivindicarà el Dia Internacional del Treball amb una festa al carrer

0
923
Ajuntament de Xàtiva.

En el ple de dissabte de Xàtiva es presentarà una moció per part de l’equip de govern en protesta per l’empobriment i la degradació de condicions de treball

El proper dilluns 1 de Maig l’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat una festa al carrer per celebrar i reivindicar el dia Internacional del treball. els actes de commemoració començaran a les 10h, amb una cercavila pel centre de la ciutat, amb acompanyament musical. Més tard, a les 11h, la regidoria ha preparat un esmorzar popular en l’Albereda, de baixbraç, on l’Ajuntament oferirà gratuïtament la beguda i uns aperitius.

Per a Miquel Alcocel  “el dia 1 de Maig ha de ser un dia per a eixir al carrer i reivindicar a la classe treballadora. Ha de ser un dia per a reclamar el dret al treball i a millors condicions de vida, i per això fem una crida a la participació als diferents actes i manifestacions convocades per les organitzacions sindicals a les diferents ciutats del País Valencià”. Més enllà dels actes organitzats fora de Xàtiva “hem volgut organitzar un acte local per a tota la ciutadania que vullga viure-lo a la pròpia Xàtiva”

El Dia Internacional dels Treballadors és una efemèrides històricament lligada al moviment obrer. Tradicionalment, la jornada ha servit de marc per a diferents reivindicacions socials. La commemoració té el seu origen en la vaga de l’1 de maig de 1886, que va tenir lloc a Chicago, com a reivindicació de la jornada laboral de vuit hores. Aquella vaga va ser l’inici d’una sèrie de mobilitzacions que van culminar en la revolta de Haymarket. El grup de sindicalistes que van liderar aquella mobilització van ser executats com a represàlia. Des de llavors, la data de l’1 de maig es va consolidar com a símbol mundial de la lluita pels drets socials i laborals.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Jorge Rodríguez: “La Fira de Xàtiva es uno de los grandes eventos de los que podemos presumir los valencianos”

A més, l’equip de govern aprofitarà el ple convocat aquest dissabte per a presentar una moció on es reclamarà l’adhesió “als actes i manifestacions convocades per a celebrar el primer de maig pels sindicats majoritaris i cridar a la participació de tota la ciutadania per tal que amb la recuperació econòmica es revertisca la situació d’empobriment i degradació de condicions d treball i de vida del conjunt de la classe treballadora”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here