Xàtiva recupera l’activitat a les instal·lacions i els serveis vinculats a Benestar Social

0
567
La regidora Xelo Angulo ha visitat el centre d'Alzheimer

El centre d’Alzheimer reobri les seues portes aquest dimecres i el Centre d’Estimulació Primerenca ja realitza atenció presencial

Les diferents instal·lacions i serveis vinculats al departament de Benestar Social van recuperant a poc a poc la seua activitat, adaptant-se escrupolosament a les noves mesures higièniques i de seguretat estipulades per la Conselleria de Sanitat.

Aquest dimecres 10 de juny es reprèn l’activitat al Centre de Dia Pérez Bruschetti per a malalts d’Alzheimer, que incorpora a un 33% dels seus usuaris seguint els criteris tècnics, xifra que augmentarà fins al 50% a partir del proper dimecres 17 de juny. No obstant, però, des del passat mes de març s’ha estat realitzant un seguiment dels 34 usuaris amb la col·laboració de les seues famílies, per tal de comprovar l’evolució i conèixer les seues necessitats.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, va comprovar ahir de primera mà les tasques de preparació de cara a la nova obertura. S’ha procedit a la desinfecció de la instal·lació, així com també dels materials que empraran els usuaris, els quals estan separats mitjançant bosses amb el nom de cadascú, i que es tornaran a netejar una vegada finalitzada cada activitat. També hi ha un protocol d’accés a l’edifici, amb mesura de la temperatura corporal, i es continuarà oferint el servei de transport a més de reforçar el servei de neteja diària.

Centre d’Estimulació Primerenca

Altre dels espais que va reprendre la seua activitat la passada setmana, amb el pas a la fase 2 de la desescalada, va ser el Centre d’Estimulació Primerenca, que ja va realitzar atenció presencial atenent als horaris i les mesures de seguretat estipulades en el Pla organitzatiu de la desescalada.

El centre compta amb material de protecció, i tal i com indica el Pla de transició a la nova normalitat, les professionals continuen treballant des dels seus domicilis, des d’on es posen en contacte amb les famílies dels xiquets i xiquetes atesos per tal de valorar la seua situació, acudint al centre els dies en que tenen atenció presencial per a la qual cal sol·licitar cita prèvia.

Segons indiquen fonts del centre, les famílies han mostrat la seua aprovació amb la forma de treballar durant el procés de desescalada, i la gran majoria estan interessats en acudir al centre.

Serveis al JOC

Altre dels aspectes que s’estan valorant amb l’avanç de la desescalada és la recuperació de programes i serveis oferits al Centre Joventut Oci i Cultura de Xàtiva (JOC), com ara el programa «I ara què?» d’Aspromivise.

Hui està prevista una visita a les instal·lacions del punt social La Placeta i al JOC per tal de determinar les mesures de prevenció, senyalització i espais a acotar per a la posada en marxa del servei, que compleix amb l’aforament màxim autoritzat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí