Xàtiva reactivarà el Protocol d’Acollida de refugiats davant l’arribada dels nàufrags de l»Aquàrius’

0
1554
Ajuntament de Xàtiva

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, explica que davant la imminent arribada dels 629 migrants a València s’ofereix esta ajuda a la Comissió del Govern valencià

Xàtiva reactivarà el Protocol d’Acollida de Persones refugiades a través de la Comissió d’atenció als refugiats després de l’anunci de que la embarcació ‘Aquarius’ amb 629 migrants arribarà al port de València en els propers dies.

Així s’anunciarà en la reunió de la Comissió Mixta del Govern valencià que es celebra aquesta vesprada de dimarts, i en la que participaran les diferents Conselleries implicades (Sanitat, Educació i Igualtat i Polítiques Inclusives), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les Diputacions, la Universitat de València i diferents entitats com Accem, Cepaim, Càritas, Acnur, Creu Roja o la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR).

«Per fi gràcies al canvi de govern del nostre Estat podem fer realitat el sentiment que teníem molts xativins i xativines de voler col·laborar i contribuir en l’acollida de refugiats que van pel Mediterrani sense rumb. Volem una societat més igualitària, més justa, i que entre tots puguem pal·liar un poc el drama i la catàstrofe que suposa ser víctima d’una guerra», ha declarat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, qui ha s’ha mostrat a disposició de la Generalitat Valenciana. «La gent de Xàtiva hem sigut i som solidaris, i volem seguir demostrant-ho».

Cal recordar que Xàtiva es va declarar en 2015 ciutat acollidora, convertint-se en la primera localitat de la Comunitat Valenciana en demanar a la Conselleria de Polítiques Inclusives ajuda per tal d’acollir refugiats. Aquesta acció va esdevindre clau per a l’arribada d’una família siriana que des del passat any 2016 viu al municipi, i que actualment es troba totalment integrada tant socialment com econòmicament.

Ara que l’Estat espanyol, que té les competències, va a exercir la responsabilitat, Xàtiva es mostra predisposada a ser un agent clau per a vehicular la solidaritat a través dels ciutadans i ciutadanes del municipi.

Compromís també proposa l’oferta

Hores abans de que l’Ajuntament de Xàtiva anunciara la mesura solidària amb els immigrants des del col·lectiu de Compromís a la localitat també s’ha demanat que s’oferira allotjament des de la ciutat. Així  el portaveu de Compromís a Xàtiva, Eliseo Oviedo, manifesta que “les nostres gents sempre han sigut solidàries. No podem deixar a ningú a la deriva si va a arribar ací entre nosaltres, vinga d’on vinga, i per això sol·licitem a l’Ajuntament que faça un pas al capdavant”.

Oviedo recorda que altres municipis com Paiporta ja s’han oferit a acollir als refugiats i immigrants del vaixell, i llança un missatge responsable. “Sabem que no n’hi ha prou amb portar-los, sabem que hi ha aconseguir que visquen en condicions. Cal estudiar bé la situació al detall, però en principi, tenim espais municipals, recursos de la Regidoria de Benestar Social, i veïnes i veïns que estan disposats a ajudar”, explica Oviedo. De fet, de forma immediata es va a començar a treballar aquest assumpte amb les tres regidores de la formació en el consistori.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí