Xàtiva promourà la participació juvenil en Secundària amb la campanya d’Alumnat Actiu

0
983
Alumnes de Secundària de Xàtiva al saló de plens

S’han preparat una sèrie de tallers i xerrades, a més dels programes de «Corresponsals Juvenils» i «Creant Futur»

Les Regidories d’Educació, Joventut i Participació Ciutadana han preparat una sèrie de tallers i xerrades destinades a fomentar la cultura de la participació juvenil i la millora de la convivència amb els programes d’Alumnat Actiu ‘Corresponsals Juvenils’ i ‘Creant futur’.

La intenció de l’Ajuntament de Xàtiva és promoure l’Educació per a la participació juvenil en quant a valors i a la millora de la convivència en el conjunt de la població adolescent. Per aquest motiu, durant el curs 2019/2020 es desenvoluparan dins del programa d’Alumnat Actiu dos projectes basats en metodologies que pretenen enfortir a grups de joves des del foment d’habilitats per al treball cooperatiu.

El projecte de ‘Corresponsals juvenils’, ja ve desenvolupant-se a Xàtiva des de l’any 2017, i té com a objectiu generar grups d’estudiants voluntaris als instituts que servisquen d’enllaç entre el Centre d’Informació Juvenil i els mateixos centres educatius, acostant tant la informació com els recursos a més d’organitzar activitats del seu interès. D’altra banda, el projecte ‘Creant futur’, que ja es va implementar el passat any, consisteix en una experiència d’aprenentatge per a la participació juvenil en la que l’alumnat d’ESO rep una formació en educació en valors i habilitats per al treball en equip.

La campanya d’Alumnat Actiu encetarà el proper mes de novembre les dinàmiques d’educació per a la participació del ‘Creant Futur’, i obri les candidatures per al voluntariat dels ‘Corresponsals Juvenils’, accedint a les aules de 2n i 3r d’ESO de tots els centres de Secundària de la ciutat, amb la voluntat d’apropar-los els serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament de Xàtiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here