Xàtiva presentarà a FITUR la programació especial pels mil anys d’ ‘El collar de la coloma’ i les actuacions de ‘Nits al Castell’

0
4204
Imatge d'una de les actuacions de les Nits al Castell

El Festival Nits al Castell retorna aquest any, i es consolida la programació vinculada a la Fira Borja

Xàtiva estarà present la propera setmana en la Fira Internacional del Turisme (FITUR) que se celebra a Madrid, per tal de presentar la programació cultural més destacada per al present any 2022.

D’una banda, s’anunciarà el cartell del Festival Nits al Castell 2022, que ja va haver de suspendre’s en 2020 a causa de la pandèmia sobrevinguda en el mes de març, tot i haver anunciat ja les actuacions durant el mes de gener, i que tampoc es va celebrar el darrer any 2021; i d’altra banda es presentaran les activitats de la Fira Borja i del Festival de Música Antiga que tindrà lloc cap a finals d’any com a continuïtat de la cita que ja es va programar el passat any pels carrers i espais culturals de la ciutat.

A més a més, també s’anunciaran una sèrie d’actes i activitats al voltant del principal reclam cultural que tindrà la ciutat durant el 2022, la commemoració del mil·lenari de l’obra «El collar de la Coloma», escrita a Xàtiva en 1022 per Ibn Hazm. Algunes d’aquestes accions es programaran conjuntament amb la ciutat de Còrdova, d’on era natural el poeta àrab.

L’obra del segle XI és una antologia poètica que exposa diversos aspectes de l’experiència amorosa i constitueix un testimoni de primera mà de la vivència de l’amor en al-Àndalus durant el govern de la Dinastia Omeia. Es tracta d’un dels llibres àrabs més reconeguts de la història.

«Tenim moltes ganes d’anunciar totes les novetats culturals que tindran lloc aquest 2022 a Xàtiva, quan recuperarem festivals tradicionals com Nits al Castell, repetirem cites com la Fira Borja que el darrer any va ser un èxit i commemorarem efemèrides importants com els mils anys que compleix ‘El collar de la Coloma’», ha destacat la regidora de Turisme Raquel Caballero.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí