Xàtiva acull dijous la presentació del projecte de Llei de Memòria Democràtica de la Generalitat

0
1498
Gabriela Bravo, consellera de Justícia

Xàtiva, després d’alacant, és la segona ciutat on es presenta el el projecte que pretén restablir la dignitat de les víctimes de la guerra i del franquisme

La Casa de la Cultura de Xàtiva acull este dijous 23 de març  la presentació del projecte de Llei de Memòria Democràtica i per la Convivència de la Comunitat Valenciana, acte per al qual es comptarà amb la presència de la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo. Xàtiva serà així la segona ciutat on es presenta el projecte, després de la primera presentació a Alacant el 23 de febrer.

El text pretén atorgar el reconeixement social, el restabliment de la dignitat i l’honor, i la reparació moral dels danys causats a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista.

La nova llei regularà les polítiques públiques per a la recuperació, protecció i conservació de la memòria democràtica valenciana, però també articularà una sèrie d’actuacions per al reconeixement i reparació de les víctimes de la Guerra Civil i la repressió en les tres províncies valencianes. Un reconeixement extensible també als familiars d’aqueixes víctimes.

El ple del Consell del passat 24 de febrer, va donar llum verd al projecte de Llei que compta amb el dictamen favorable del Consell Jurídic Consultiu . Ara, el text iniciarà la seua marxa en Els Corts i, després del debat parlamentari, obtindrà el rang de Llei. La norma s’ha dissenyat per a complir amb el mandat contingut en els articles 1.3 i 12 de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana referits al reforç de la democràcia i a l’obligació de la Generalitat de vetlar per la protecció i defensa dels valors i interessos del Poble Valencià.

En definitiva, aquesta Llei pretén complir amb les obligacions previstes en el dret internacional respecte a les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme, i també amb els seus familiars. Al mateix temps que aspira a aprofundir en els principis i valors democràtics.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí