Xàtiva presenta la 34a Pujada al Castell que tindrà lloc aquest diumenge

0
1815
Imatge de la presentació de la Pujada al Castell de Xàtiva 2019

Enguany els dorsals serviran d’entrada per visitar la fortalesa

Aquest dimecres s’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva la presentació de la 34a Pujada al Castell de Xàtiva, que ha comptat amb la presència del regidor d’Esports Pedro Aldavero i del vice president del Club Atletisme Xàtiva Javier Agustí.

La prova, única que es manté al Circuit de Carreres de la Diputació de València des que es va crear i que a més tancarà l’edició d’aquest any, començarà a les 10 del matí amb eixida des de l’Albereda Jaume I. Pel moment hi ha més de 800 inscrits, encara que fins a la mitjanit de hui encara es podenfer inscripcions via telemàtica a la pàgina toprun.es o bé als establiments habilitats: Atletes, Setabis Sport, Decathlon i la Senda del Corredor, amb un preu de 10 euros. D’altra banda la recollida de dorsals es farà al Centre Comercial Plaza Mayor, divendres i dissabte, en horari de 10 a 14 hores i i de 16 a 20 hores, així com el dia de la cursa a partir de les 8:30 del matí. A més a més també hi haurà cursa de xiquets, a partir de les 12h, per a la que ja s’han apuntat uns 200 participants.

«És una carrera bonica perquè passa per tots els llocs emblemàtics de la ciutat i reuneix a molta gent. A més no és una cursa dura perquè té cinc kilòmetres plans al principi, després dels quals es produeix la pujada, d’uns dos kilòmetres, que quasi no té pendent pronunciada a excepció d’un xicotet tram», ha explicat el vice president del CAX Javier Agustí.

El disseny de la samarreta de la carrera ha estat obra d’Imma Boluda, i com a novetat els dorsals serviran també com a entrada al Castell de Xàtiva, amb la finalitat de que tots els participants tinguen l’oportunitat de conèixer la fortalesa. Hi haurà premis en metàl·lic per als tres primers homes i les tres primeres dones, a més de trofeus per a totes les categories inclosa la local i un premi en cas d’aconseguir el rècord de la cursa que està en 0:30:58 en el cas masculí i 0:37:25 en el femení.

«Aquesta és la cursa més antiga que es fa a Xàtiva, la més representativa de la ciutat, i és un orgull poder comptar ja amb 34 edicions. De segur que serà una magnífica carrera a la que respondrà la ciutadania de Xàtiva per a animar a tots els participants», ha comentat el regidor d’Esports Pedro Aldavero.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here