Xàtiva presenta el seu primer catàleg d’educació amb les activitats i serveis que es presten a la ciutat

0
914
Lena Baraza, regidora d'Educació

La guia permetrà conèixer tota l’oferta de la ciutat per part dels centres educatius

La regidora d’Educació de Xàtiva, Lena Baraza, ha presentat aquest migdia un catàleg d’educació que s’edita per primera vegada a la ciutat i que recull activitats i serveis que ofereixen els diferents departaments municipals, els quals es podran desenvolupar pels centres educatius de Xàtiva.

El passat mes de gener de 2018 Xàtiva es va adherir com a «ciutat educadora», el que significa, segons la Carta redactada en el I Congrés Internacional de Ciutats Educadores celebrat en 1990, que «qualsevol persona té dret a gaudir en condicions d’igualtat i llibertat dels mitjans de formació, entreteniment i desenvolupant personal». Es tracta d’una nova concepció de l’Educació, de manera globalitzada, que arriba des de tots els sectors.

«Creguem que és necessari proporcionar aquests serveis de manera més organitzada, per a donar la possibilitat de preparar millor el curs escolar respecte a aquestes activitats i serveis», ha destacat la regidora Lena Baraza.

El catàleg compta amb la direcció tècnica de la Regidoria d’Educació, però en ell també han participat la resta de departaments municipals: Cultura, Dona i Igualtat, Gran Teatre, Joventut, Medi Ambient, OXI i Modernització, Participació, Policia Local, Promoció Lingüística, Turisme i Sanitat – UPCCA.

A més a més, les activitats es basen principalment en cinc valors: «ciutadania», en referència a ser capaços de conviure amb els valors propis de qualsevol societat democràtica; «Cultura», per a a afavorir el coneixement de la història per part dels educants; «Salut», pel que fa als hàbits saludables tant de manera individual com col·lectiva; «Desenvolupament sostenible» pel que fa a la preservació i protecció del medi ambient; i «Igualtat» per tal de contribuir a una millor convivència entre totes i tots.

Cadascuna de les activitats proposades compta amb una fitxa tècnica en la que es descriu tant l’activitat com els objectius a assolir, així com la durada, el nivell educatiu al que va dirigida, la data de realització i de sol·licitud i les dades de la persona de contacte a la que s’ha de demanar aquesta activitat.

En el catàleg es poden trobar activitats molt diverses com visites als museus i edificis emblemàtics, contacontes, concursos, teatre escolar, xerrades i fires, serveis d’orientació, visita a les pedanies, projectes de participació o educació vial entre d’altres.

«La idea d’aquest catàleg és donar una nova manera d’organització per als centres educatius. Sabem que és un inici, que es podrà millorar, però volem que es vaja consolidant amb el pas dels anys i amb una informació més adaptada als centres i als alumnes», ha assegurat la regidora d’Educació Lena Baraza.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here