Xàtiva presenta el Pla Anual de treball de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives

0
2457
Imatge de la presentació del programa 2020 de Xàtiva

Les activitats programades es centraran en campanyes per als dies commemoratius i en xerrades i programes en l’àmbit educatiu

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat el Pla Anual de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), en una roda de premsa en la que han participat la regidora de Joventut i Educació Lena Baraza, el regidor de Sanitat José Vicente Benavent i el tècnic Andreu Sanchis.

La UPCCA és un recurs municipal depenent de la Regidoria de Sanitat i Polítiques saludables, l’objectiu del qual és promoure, coordinar i dirigir totes les accions i iniciatives dutes a terme a Xàtiva i destinades a la reducció de l’ús i l’abús de drogues i altres conductes addictives, i per tant, els problemes associats a aquestes, així com promoure hàbits de vida saludables i una cultura de salut que incloga el rebuig del consum de substàncies.

La regidora d’Educació i Joventut Lena Baraza ha destacat que «pràcticament la totalitat de les activitats que es desenvolupen per part de la UPCCA estan destinades a joves i a la comunitat educativa, pel que hem unit esforços per a millorar l’atenció». Baraza també ha explicat que aquesta formació està vinculada al Pla Municipal de Prevenció de Drogodependència de Xàtiva 2017-2020, amb els objectius de previndre i reduir el consum de drogues. «Hui en dia existeixen noves addiccions a banda de les habituals, com l’addicció a les noves tecnologies, pel que els centres educatius ens demanden el tractament per poder donar-li resposta».

El psicòleg Andreu Sanchis, tècnic de la UPCCA, ha informat per la seua part de les activitats que hi ha programades per a aquest any 2020. D’una banda hi haurà activitats programades al voltant de dies commemoratius, com ara el Dia mundial sense tabac (31 de maig), el Dia internacional de la lluita contra la droga (26 de juny), el Dia mundial sense alcohol (15 de novembre) i el dia mundial en la lluita contra la SIDA (1 de desembre). A més a més, també es realitzaran campanyes de sensibilització en dates especials com ara les falles, i campanyes de reducció de riscs associats al consum de drogues.

Pel que fa a l’apartat educatiu, també es realitzaran xerrades monogràfiques i de prevenció d’addicions en Primària, i xerrades sobre cànnabis i Salut Mental. A més a més també hi ha previstos alguns programes escolars com ara el «Passa la vida», enfocat a joves amb un perfil establert als que se’ls fomenta la reducció; el programa «Prevtec 3.1» que fa referència a activitats al voltant de les noves tecnologies; el programa «Cineclub i Salut en curs», on són els professors els encarregats de convertir-se en agents preventius educant en valors; el programa «Tot sobre l’alcohol» o el programa «De què van els joves? De què van les drogues?».

A més a més hi ha altres apartats com ara el familiar, en el que es dona orientació i assessorament a les famílies, i també una intervenció individual amb els joves i una formació i reciclatge continu per part dels tècnics encarregats de l’àrea.

El regidor de Sanitat, José Vicente Benavent, per la seua part, ha volgut incidir en que «el que hi ha que evitar és caure en aquestes addiccions. No és el mateix abusar de qualsevol producte que caure en una addicció, de la qual ja és més complicat eixir». Benavent ha afegit que «els agent socials són molt importants a l’hora de prevenir, amb especial importància a nivell familiar».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí