Xàtiva presenta a FITUR el seu nou centre d’interpretació dels Borja

0
1848
Roger Cerdà, amb el president i la vicepresidente de la Generalitat amb productes Borja

El nou Espai Borja, situat a la capella de l’Hospital Reial, permetrà contextualitzar la visita a la localitat vinculada a la família Borja

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Boluda; i la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, han presentat aquest matí en la Fira Internacional del Turisme (FITUR) el nou centre d’interpretació Xàtiva Espai Borja, que veurà la llum en febrer de 2019 en la capella de l’Hospital Reial de la localitat.

Aquest nou espai expositiu permetrà als visitants conèixer la importància històrica de Xàtiva, bressol de dos Papes pertanyents una de les famílies més universals del Renaixement, els Borja (Borgia en italià), i contextualitzar la visita al centre històric de la localitat posant en valor els recursos turístics del municipi relacionats amb aquesta insigne família.

Es tracta d’un innovador projecte que comptarà amb les noves tecnologies per a mostrar al visitant els moments més importants de l’inici del Renaixement vinculats als Borja així com conèixer els secrets la família valenciana més universal. El nou Espai Borja oferirà una visió global de la història de la família vinculada a la ciutat Xàtiva, abastant aspectes que van des de la cultura a la gastronomia, passant per les representacions artístiques o la història. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Xàtiva és una nova aposta per posar en valor la localitat com a destinació turística, així com el seu patrimoni històric, arquitectònic, cultural i gastronòmic vinculat a la família Borja.

El mes de desembre passat es va estrenar l’espectacle audiovisual sobre els Borja que també formarà part del nou centre d’interpretació, i que recorre la història d’aquesta saga familiar combinant gravats i miniatures de l’època renaixentista amb imatges actuals de la ciutat, incloent plans aeris realitzats amb dron.

El lloc triat per a albergar el centre d’interpretació Xàtiva Espai Borja és l’Hospital Reial, un dels edificis més bells i interessants de la ciutat en el qual es fusionen l’estil gòtic amb els primers assajos del Renaixement i que es troba situat precisament en la plaça Calixt III, enfront del lloc on va ser batejat el primer Papa que va donar Xàtiva al món.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí