Xàtiva porta a plenari la cessió a la Conselleria dels terrenys on s’ubicarà el futur Palau de Justícia

0
1418
Gabriela Bravo i Roger Cerdà, a l'antic monestir de Santa Clara de Xàtiva

Es tracta del pas previ per començar amb la tramitació administrativa

L’Ajuntament de Xàtiva porta al plenari d’aquest dissabte 30 de novembre l’inici d’expedient per a la cessió a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública de part del convent de Santa Clara, per tal de poder iniciar els tràmits de construcció del futur Palau de Justícia.

«Estem satisfets perquè hem arribat als terminis que ens havíem marcat tant nosaltres com des de la Conselleria, que parlaven de fer la cessió abans de finalitzar l’any 2019. La cessió definitiva es farà en desembre, i a partir d’ahi serà la Conselleria qui comence amb tota la tramitació administrativa», ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que després d’aprovar-se aquesta cessió «el primer pas serà la licitació de la redacció del projecte, i a partir d’eixe moment es començarà a fer realitat un dels projectes estratègics per a Xàtiva en aquesta legislatura».

La part del conjunt de Santa Clara objecte de cessió (o mutació) es correspon amb les ales nord i oest del complex immobiliari, amb una superfície total de 1.881 metres quadrats d’edificació. Aquestes superfícies són aquelles que no es corresponen amb la denominació de Bé d’Interès Cultura que atresora l’ex convent, per la qual cosa es permet la seua demolició i la construcció de la nova seu judicial. De ser aprovat aquest expedient, la naturalesa jurídica de l’objecte passaria a qualificar-se de bé de domini públic, servei públic i ús administratiu-institucional.

L’Ajuntament de Xàtiva ja va solucionar l’últim escoll per poder realitzar aquesta cessió a la Conselleria, ja que va adquirir els elements constructius que envaeixen el vial públic que dona a l’Avinguda de Selgas, lloc on s’ubicarà el futur Palau de Justícia, en un acord aprovat el passat 5 d’octubre de 2019 en sessió plenària.

L’adquisició de l’immoble patrimonial de Santa Clara per part municipal va tindre lloc en el mes de desembre de 2018. Es tracta d’una infraestructura que és Bé d’Interès Cultural amb categoria de Monument des de l’any 2003 i que disposa d’un Pla Especial de Protecció Aprovat per la Comissió Territorial d’Urbanisme. Serà en la zona no declarada BIC on es construïsca la nova seu judicial, després de l’informe favorable cursat després de la visita tècnica de Conselleria, que va justificar la seua viabilitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí