Xàtiva planifica habilitar un pas de vianants i vehicles no motoritzats en la rotonda del tanatori

CaixaBank - MyBox

0
1219
Rotonda de la intersecció entre la CV-58 i la CV-645

La intervenció a Xàtiva es contempla conjuntament amb la nova rotonda que es projecta a la CV-58 a l’altura del cementeri municipal

Xàtiva planifica junt amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori habilitar un pas per a vianants en la rotonda de l’encreuament amb les carreteres CV-58 i CV-645, és a dir, la rotonda on està el tanatori. Amb esta infraestructura es pretén facilitar la mobilitat no motoritzada entre en nucli urbà i la zona de serveis del polígon industrial, on cada vegada es concentra més demanda de població, ja que s’han obert diversos establiments comercials, així com també un centre comercial.

En principi este projecte està inclòs com un dels 19 candidats que ha de votar la ciutadania de Xàtiva dins dels projectes participatius. No obstant des de l’ajuntament s’ha apuntat que, de no ser escollit pels veïns, es contemplaria la seua execució en el pressupost de 2018; llavors l’Ajuntament de Xàtiva col·laborarà aportant el projecte tècnic, els terrenys i finançant el 50% de les obres, i la conselleria que dirigeix María José Salvador finançarà el 50% restant.

Este projecte s’ha tractat en la reunió entre el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo,i el tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat de Xàtiva, Miquel Lorente, sobre la rotonda que es planifica fer a la mateixa CV-58, a l’altura del cementeri.

Des de conselleria s’explica que la intervenció s’executa com a millora de l’accés a Xàtiva des de la A-7 amb la construcció d’una rotonda en l’encreuament del vial perpendicular a la CV-58, a l’altura del cementeri, que distribuirà el trànsit d’una forma més equilibrada, en l’accés a la ciutat.

Segons ha informat el director general, “es tracta del principal accés a la població que registra una altíssima intensitat de tràfic”. Així mateix, ha afegit que aquesta actuació “s’ajusta als objectius de la conselleria, de millorar l’accessibilitat i la mobilitat sostenible, calmar el trànsit i integrar la carretera amb el viari urbà, fent més permeable el pas per als vianants amb condicions de seguretat viària”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here