Xàtiva obrirà al públic la restaurada Torre de l’Esperó del Castell Menor aquest 9 d’Octubre

0
2182
Imatge aèria de la Torre de l'Esperó de Xàtiva

L’obra, subvencionada per la Generalitat Valenciana, ha comptat amb un pressupost d’execució de més de 335.000 euros

Aquest dimecres 9 d’Octubre Xàtiva obrirà les portes de la Torre de l’Esperó, al Castell Menor, després de que hagen finalitzat les obres de rehabilitació.

Així ho ha anunciat el propi alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, que en les seues xarxes socials afirmava que «es tracta d’una molt bona notícia perquè recuperem per als visitants, i per als veïns i veïnes de Xàtiva, l’accés a la part més antiga d’una fortificació que va enamorar al propi Jaume I».

L’obra, subvencionada per la Generalitat Valenciana, ha comptat amb un pressupost d’execució de més de 335.000 euros. La configuració de la part oriental del castell ha canviat substancialment, amb una torre de que sobrepassa notablement el llenç de muralla.

S’han recuperat les característiques funcionals i formals de la Torre de l’Esperó, amb tres nivells connectats per escales, amb una sala per planta, que permet l’accés al pas de ronda de la muralla original que resta en peu. També s’han reposaran els sectors que falten dels murs de tancament i buits de pas. Així mateix, es reposat el parapet i emmerletat de la torre, a l’igual que l’escala en els seus diferents trams.

La Torre de l’Esperó original va ser una edificació del període almohade construïda entre finals del segle XII i principis del XIII. Després de la seua reconstrucció, l’edifici té una alçada d’11 metres a l’interior del pati del Castell Menor i de 17,50 metres extramurs.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí