Xàtiva obri una exposició sobre els 100 anys de la seua plaça de bous

CaixaBank - MyBox

0
1803
Imatge de la plaça de bous de Xàtiva de mitjans del segle XX

La Casa de Cultura acull la mostra que estarà oberta fins el 28 de novembre

La Casa de Cultura de Xàtiva obri aquest dimecres a les 20h una exposició amb motiu del compliment del primer centenari de la construcció de la Plaça de bous de Xàtiva, que s’albergarà a la sala d’exposicions de la primera planta.

La mostra comptarà amb 20 panells en els quals s’explicarà de forma cronològica, amb fotografies i informació textual, els cent anys d’història i les efemèrides més rellevants de la infraestructura, fent també un recorregut als antecedents i a les places anteriors a la mateixa. A més a més, també es mostraran algunes fites taurines com la correguda en la que van actuar Joselito i Belmonte, la del Cordobés l’any 1969 o la correguda en la que Enrique Ponce va indultar un bou.

Altres panells representaran les alternatives que s’han realitzat a la Plaça, a més de les activitats alienes a la temàtica taurina realitzades en l’emplaçament, els toreros que han eixit de Xàtiva o que han acudit a la localitat, així com els empresaris que han gestionat la Plaça al llarg d’aquest temps.

L’exposició romandrà oberta fins el proper dia 28 de novembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here