Xàtiva mostra la seua «consternació i condemna» per la veïna embarassada assassinada

0
935
Imatge del minut de silenci guardat a les portes de l'Ajuntament de Xàtiva

La policia ha confirmat la versió de la parella de la dona de que es trobava treballant en el moment en el que es van produir els fets a Xàtiva

Este dimecres ha tingut a les portes de l’Ajuntament de Xàtiva un minut de silenci en memòria de Isabell Elena Raducanu, la veïna embarassada de sis mesos que va ser trobada degollada a sa casa. La ciutat, que viu este dimecres una jornada de dol oficial,  ha mostrat la seua repulsa al crim que està investigant la Policia Nacional.

En un manifest llegit per l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, ha qualificat l’assassinat com «un fet execrable que ha sumit en la més profunda consternació al poble de Xàtiva». Així ha manifestat que «la nostra és una ciutat tranquil·la, plena de dones que mereixen la garantia de dur endavant un projecte de vida amb igualtat, llibertat i plenitud en l’exercici dels seus drets, com a actius imprescindibles per a una societat més justa».

En nom de la societat xativina Cerdà ha mostrat «la més enèrgica condemna a l’assassinat» així com «el seu condol i solidaritat amb la família de la víctima».

L’alcalde concloïa amb una reivindicació de la lluita contra la violència masclista manifestant que «és fonamental seguir esforçant-nos en la línia de treball que deslligue a les dones del tutelatge masclista, per aconseguir que les dones siguen els agents actius de la seua vida, amb llibertat de decisió i autonomia, lliures d’amenaces i de riscos per a la seua integritat». Afegia a més que «front a aquest nou terrorisme que amenaça les nostres companyes, mares, filles o germanes, aquesta ciutat tornarà a alçar-se i a unir-se. És la principal lluita comú que ens pertoca com a societat». I tancava demanant «el major rigor en l’aplicació de les lleis i els recursos previstos per donar resposta integral a les situacions de violència contra les dones».

Investigacions

Segons les investigacions policials la dona va ser trobada per la seua parella sense roba i presentava ferides de ganivet al coll i la mandíbula. A més a més la Policia nacional també avala la versió de la seua parella, un home de 31 anys natural d’Alberic, qui va explicar que es trobava treballant en el moment dels fets; a més a més tampoc hi havia cap denúncia de maltractaments.

L’home també ha explicat a la policia que la dona assassinada exercia la prostitució, i segons informa el diari digital El Confidencial, la parella apunta com a presumpte autor a un client. No obstant de moment no hi ha cap detingut ni indicis contra cap persona en concret.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí