Xàtiva millora la il·luminació del 80% dels carrers deixant enrere el polèmic pla de LEDs de Rus

0
1165
Xàtiva millora l'enllumenat de la ciutat

La segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes contempla l’actuació en vora setanta carrers de Xàtiva amb una inversió de 153.000 euros de la Diputació de València

L’Ajuntament de Xàtiva inicia la segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes, que millorarà la il·luminació de vora setanta carrers de la ciutat amb una inversió de 153.000 euros. Les millores s’inclouen dins del Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix, amb 58.000 euros de fons propis i 95.000 euros provinents de la Diputació de València.

L’actuació pretén augmentar els nivells d’il·luminació en determinats carrers amb la finalitat de millorar la qualitat de la il·luminació pública i augmentar la seguretat vial en el nucli urbà de la ciutat mitjançant la substitució de l’enllumenat antic per lluminària amb una tecnologia led regulable en funció de l’altura de la columna i l’ample del vial.

La importància d’aquesta intervenció radica en que es tracta d’una de les demandes més repetides per part de la ciutadania al llarg d’aquesta legislatura, que demanava un canvi respecte a la deficient instal·lació lumínica a la ciutat.  A més a més es passa la pàgina sobre el polèmic pla de substitució de lluminàries impusat des de la Diputació d’Alfonso Rus que ha estat investigat als tribunals.

Aquest treball afectarà a 563 punts d’il·luminació de vora setanta carrers repartits per tota la ciutat, com la zona de la Bola, el Barri Nord Oest, l’accés a Xàtiva per Novetlè, la zona Palasiet o els carrers propers a la Plaça de Bous, entre d’altres. En definitiva, espais per als vianants de connexió, carrers de vianants i voreres.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva Unida demana per a la Fira un "criteri únic per als concerts: tots gratuïts o tots de pagament"

A més a més, l’empresa concessionària s’ha compromés a incrementar en 81 el nombre de fanals a col·locar en aquesta segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes.

“És una inversió molt important que ens permetrà actuar en quasi setanta carrers de la nostra ciutat i superar la deficient instal·lació que hi havia. Amb aquesta segona fase complim terminis i ens plantegem l’inici de la tercera als polígons, permetent-nos finalitzar la legislatura havent renovat el 80% de la il·luminació de l’interior de Xàtiva”, ha explicat el regidor de Serveis Públics, Nacho Reig.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here