L’Ajuntament de Xàtiva millora els ingressos i frena la despesa corrent

0
958
Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, i Nacho Reig, regidor d'Hisenda

El govern de Xàtiva ha liquidat el primer trimestre amb 7.105 .000 euros, és a dir 1.170.000 euros d’euros per sobre de les previsions

L’Ajuntament de Xàtiva ha realitzat l’informe trimestral de seguiment del pressupost de Tresoreria de 2017. Segons aquest informe, avalat per la intervenció municipal i el tresorer, la liquiditat en finalitzar el trimestre es va situar en 7.105 .000 euros, davant la previsió de 5.935.000 euros, és a dir 1.170.000 euros d’euros per sobre de les previsions. L’informe detalla una favorable evolució dels ingressos i una contenció en la despesa corrent, la qual cosa genera mes a mes una còmoda liquiditat per a les arques municipals.

Els pagaments totals del primer trimestre es van situar en 5.116.000 euros, dels quals 600.000 euros van anar a pagament de deute, 1,9 milions a despeses de personal i 2,2 milions van ser per al pagament a proveïdors. El període mitjà de pagament a proveïdors se situa en 42 dies, àmpliament per sota del que exigeix ​​la Llei de Lluita contra la Morositat.

Per primera vegada des de 2007 les liquidacions en l’impost de construccions superen les previsions inicials. En part, aquesta liquiditat ve provocada per la recent contractació amb Caixa Ontinyent d’un préstec de 1.001.000 euros que es destinarà íntegrament al pagament de deutes de l’anterior legislatura. En concret, en els últims dies s’ha procedit al pagament a diversos propietaris de terrenys de la Ciutat de l’Esport, per prop de 450.000 euros. També s’ha iniciat el contacte amb Repsol Infraestructures per al pagament dels 330.000 euros que va comprometre el govern anterior com a compensació pels terrenys de l’antiga gasolinera de la Font del Lleó, actualment Centre de Recepció de Visitants.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament de la Pobla del Duc liquida l'exercici de 2018 amb un superàvit de 410.667 euros

Reducció anticipada de deute

Aquesta relativa liquiditat, segons l’ajuntament, ha posat de manifest la possibilitat d’afrontar amortitzacions anticipades de deute durant aquest exercici. El regidor d’Hisenda, Nacho Reig, obri aquesta possibilitat: “davant la sostinguda caiguda del cost financer des de la contractació dels préstecs Montoro, podem amortitzar aquest any una part del deute que genera més interessos i plantejar realitzar un préstec per a inversions en 2018. L’objectiu és mobilitzar el romanent positiu de tresoreria i poder afrontar baixades addicionals d’impostos sense reduir el capítol d’inversions en 2018 “, explica.

Pel que fa a possibles amenaces el regidor destaca la propera liquidació de la sentència de la parcel·la de Agrícola Xàtiva, S.L. i la impredictible partida de despeses d’aigua potable, sotmesa a la necessitat o no de subministrament per part del dipòsit de la Bola, i el consegüent pagament a EGEVASA.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here