Xàtiva usarà el ‘Llibre de Repartiment’ dels repobladors de Jaume I per posar noms a carrers

0
1752
Ajuntament de Xàtiva.

Els carrers rebran noms que guarden relació amb la denominació històrica d’aquell indret segons el prepartiment rebut pels repobladors del segle XIII

Aquest dissabte, el plenari ordinari de l’Ajuntament de Xàtiva debatrà la relació de noms que rebran els carrers de la urbanització El Mistero, en la zona de Bixquert. Els tècnics municipals han elaborat un estudi toponímic de la zona i una investigació històrica, en els quals ha participat el cronista oficial de Xàtiva, Agustí Ventura. Aquest treball d’investigació ha servit de base per a la nova denominació de les vies.

De resultes, els carrers d’El Mistero rebran noms que guarden relació amb la denominació històrica d’aquell indret, arran de l’estudi de les donacions de terres fetes per Jaume I en el ‘Llibre de Repartiment’ a repobladors que s’assentaren en aquesta part del terme municipal en el segle XIII.

D’esta forma 5 nous noms de carrer nodriran els registres toponímics de la ciutat com són: carrer de la Font Voltada, carrer de Bernard Olomar, carrer de Berenguer d’Àger, carrer dels Ballester Navarresos i carrer del Barranc de Capanda.

La mesura dóna resposta a una reivindicació dels residents d’El Mistero, així com pels propietaris de les parcel·les i per l’Associació de Veïns de Bixquert. Amb aquesta nova denominació dels carrers s’espera millorar serveis bàsics com la distribució del correu postal o l’accés efectiu als serveis d’emergència.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here