Xàtiva acull joves de 9 comunitats autònomes que realitzen el seu voluntariat a la ‘Pujada del Castell’

0
1866
Els joves han rebut la visita de l'alcalde de Xàtiva i del director de l'IVAJ

Joves de nou comunitats autònomes realitzen el seu voluntariat en ‘La Licitada al Castell’ de Xàtiva

Una vintena de joves de 15 a 17 anys procedents d’un total de 9 comunitats autònomes realitzen a Xàtiva el programa de voluntariat ‘La Pujada del Castell’ que es desenvolupa del 15 al 27 d’agost. Els joves procedents de Catalunya, Canàries, Murcia, Cantàbria, Aragó, Andalusia, Castella-la Manxa, la Rioja i Comunitat Valenciana han rebut este dimarts la visita del director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ja que esta iniciativa s’inscriu en programa de l’institut ‘Viu la Solidaritat’ i es realitza en col·laboració amb l’Ajuntament de Xàtiva.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i la regidora de Joventut, Lena Baraza, han acudit també al vessant de la Costa del Castillo, on aquest grup de joves es plantegen com a objectiu reconstruir una sendera de pedra, la seua vegetació i senyalització d’accés al castell.

El director de l’IVAJ ha indicat que el camp «pretén generar un impacte formatiu i educatiu a través de la conscienciació i sensibilització mediambiental i de reconstrucció del patrimoni en els i les joves i que es transmeta a la resta de la societat.

Martí ha valorat la labor mediambiental i divulgativa tant en la reconstrucció de la senda com en la plantació i senyalització, sense oblidar la col·laboració del personal de l’ajuntament.

L’equip d’animació ha organitzat per al grup activitats culturals i de temps lliure adaptades a les característiques de l’entorn, i dels participants, a desenvolupar durant les vesprades i caps de setmana, que complementen l’actuació voluntària a realitzar.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí