Xàtiva acull una jornada sobre la llei valenciana de coordinació de policies locals

0
789
Imatge de la jornada celebrada a Xàtiva

Els ajuntaments podran firmar convenis per tal que els agents presten serveis en altres municipis com a reforç en moments puntuals

Aquest dijous va tindre lloc a la seu de la Mancomunitat de la Costera-la Canal una jornada divulgativa sobre la Llei de Coordinació de Policies Locals. L’acte va estar presidit per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, qui va estar acompanyat per la presidenta de la Mancomunitat, M. José Tortosa; pel director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències, José Mª Àngel i per la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis. L’intendent principal cap de la Policia Local de Xàtiva, Antonio Collado, va actuar com a ponent de la jornada.

Cerdà va destacar la importància d’aquest tipus de jornades d’actualització “per trobar resposta a les preguntes que tenim sobre la nova llei de coordinació de policies locals”, en paraules de l’alcalde. El primer edil va remarcar que “és fonamental que els ajuntaments tinguem clares les novetats de la llei i com aplicar-les en els nostres municipis”.

Alcaldes, secretaris i caps de policia local de les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés van acudir a la Mancomunitat per conèixer els detalls del nou decret de desenvolupament aprovat per la Generalitat. El Consell ha aprovat un decret llei que obri la porta a que els ajuntaments puguen signar convenis de col·laboració entre ells que possibilitaran que els agents d’un municipi puguen prestar serveis en un altre, de manera puntual, quan les circumstàncies ho requerisquen. Un exemple on podria aplicar-se aquesta mesura podria ser la circumstància de necessitat de reforç de les plantilles de policia per a dispositius especials com el de la Fira d’Agost de Xàtiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here