Xàtiva inicia les obres de millora d’accessibilitat a la Casa de Cultura

0
5197
Imatge de les obres a la Casa de Cultura de Xàtiva

La inversió supera els 72.000 euros amb fons de la Diputació i serviran per reformar els banys de la planta baixa i instal·lar un nou ascensor

L’Ajuntament de Xàtiva ha aprofitat el tancament i les mesures extraordinàries provocades per la pandèmia de la Covid-19 per a realitzar millores en alguns dels seus edificis, com és el cas de la Casa de Cultura de Xàtiva.

La inversió supera els 72.000 euros, amb fons de la Diputació de València, i les obres consisteixen en la millora de l’accessibilitat, la reforma dels banys de la planta baixa i la instal·lació d’un nou ascensor.

La Casa de Cultura s’ubica en el Palau dels Mahíques Sanç, al carrer Montcada, i es va començar a construir a principis del segle XVII, ampliant-se considerablement en els anys 20 del darrer segle. En la dècada dels 90 es va rehabilitar per a ús públic com a Casa de Cultura, però aleshores no es va adaptar a l’accessibilitat degut a l’absència de normativa reguladora. La intervenció pretén eradicar la manca d’accessibilitat en la gran majoria d’espais i zones de l’edifici.

«La utilització de la Casa de Cultura estarà condicionada per aquestes obres fins el proper mes de setembre, però de moment es pot seguir emprant la sala de les Columnes, amb accés directe des de l’Albereda», ha manifestat el regidor d’Obres Ignacio Reig, qui ha indicat que es tancarà l’accés des del carrer Montcada mentre duren els treballs i que s’ha procedit a la instal·lació d’un contenidor per a enderrocs.

Millora accessibilitat Biblioteca

D’altra banda, cal destacar també el final de les obres de col·locació de la plataforma salva-escales per tal de millorar l’accessibilitat a la Biblioteca Municipal de Xàtiva, element que està operatiu des de fa ja algunes setmanes.

L’aparell és un elevador vertical que compta amb totes les mesures que la normativa de seguretat vigent demanda en aquest tipus d’instal·lacions, amb pany i claus per al seu funcionament, atès que es troba en l’exterior, junt a un col·legi, i també per evitar possibles actes vandàlics que perjudiquen la seua utilització, salvaguardant així la seguretat de les persones.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí