Xàtiva inicia la Setmana de la Mobilitat en col·laboració amb la comunitat educativa

0
1248
Les activitats es dirigeixen en gran part als escolars de Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva completa la instal·lació de les onze noves marquesines per a parades d’autobús i una per a parada de taxi al llarg de la ciutat

El primer tinent d’alcalde de Xàtiva, i regidor de mobilitat, Miquel Lorente, ha presentat l’agenda d’actes que promou l’Ajuntament de Xàtiva per a la setmana de la mobilitat 2018, que se celebra la propera setmana del 16 al 22 de setembre.

Dintre del procés participatiu amb el que s’ha organitzat, els membres de la Mesa de la Mobilitat han seleccionat cinc activitats d’entre les tretze que han proposat les diferents entitats que formen part de la Mesa. D’altra banda, des de la comunitat educativa s’han volgut sumar a l’organització de la Setmana amb una ‘bicicletada’, així com l’associació de veïns del Raval amb una xerrada informativa sobre la Mobilitat en la ciutat.

Durant tot el matí del dilluns 17 de setembre es durà a terme el Servei de bus urbà gratuït a l’hospital, per incentivar els beneficis de l’ús del transport públic, mentre que del 18 al 21 hi hauran jocs infantils al Carrer Azorín (Barri del Carme). Per al dimarts 18 de setembre, hi ha organitzada una activitat dirigida als més menuts de la casa, amb els Carrers Oberts als jocs, on hi haurà activitats programades durant tot el dia, al Carrer Azorín.

El dimecres 19 es realitzarà l´activitat del Laberint de la Ciutat, que consisteix en un concurs de fotografies per a tots el públics sobre mobiliari urbà mal situat, que cal reubicar, com també les dificultats dels desplaçaments que apareixen a conseqüència de les barreres arquitectòniques que ens puguem trobar diàriament. Hi haurà tres premis per a les millors fotografies presentades.

El dijous 20 de matí, s’organitzarà la ‘Bicicletada Escolar’, on participaran els alumnes de 5è i 6è de primària dels diferents centres educatius de la ciutat, i que consisteix en un recorregut per un circuit urbà que començarà a les 10 del matí. En una primera volta, es passarà per cadascun dels centres per arreplegar als escolars que aniran sumant-se a la marxa, mentre que en la segona volta es repetirà el recorregut per anar deixant als participants en el seus centres de procedència.

Finalment, el divendres 21 de setembre, hi ha organitzada l’activitat de Discapamirada, en la qual s’exposaran les fotografies presentades en l’activitat del laberint de la ciutat, a l’Albereda Jaume I. Ja per la vesprada, a les 19 hores, hi haurà una xerrada a l’Associació de veïns del Barri del Raval. Després, a les 20:30h al carrer Ventura Pascual (C.P Martinez Bellver), es farà un sorteig d’una Bicicleta elèctrica entre els posseidors de la Targeta urbana. Després hi haurà sopar d’entrepà i la projecció de la pel·lícula ‘La Bicicleta Verde’.

Onze noves marquesines

L’Ajuntament de Xàtiva també ha instal·lat 11 noves marquesines a les parades de bus i una parada de taxi al llarg de la localitat. La mesura forma part del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) aprovat pel consistori i que va ser acordada en la Mesa de Mobilitat.

Aquests nous elements permetran millorar les condicions dels usuaris a l’hora d’esperar els mitjans de transport urbans, ja que fins ara no hi havia elements que els refugiaren del Sol ni de la pluja.

«La Setmana de la Mobilitat, que ja s’ha consolidat entre les diferents entitats de la ciutat i té un impuls decidit per part de l’Ajuntament, és una setmana de conscienciació però també de projecció per seguir millorant el servei municipal. Comptem amb un Pla de mobilitat que ja estem executant i una bona mostra són les onze marquesines que s’han col·locat en els diferents punts de parada del bus urbà», ha explicat Miquel Lorente.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí