Xàtiva inicia la restauració dels panells ceràmics del segle XVIII de l’església de Sant Onofre

0
1404
Església de Sant Onofre de Xàtiva

S’actuarà sobre els taulells de la vida de Sant Pasqua, una intervenció que suposa una inversió de 3.570,71 euros

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva, Jordi Estellés, ha anunciat que ja s’han adjudicat els treballs de desmuntatge dels panells ceràmics de la capella de Sant Pasqual, a l’església de Sant Onofre. Els retaules, que representen diverses escenes de la vida del sant, seran desmuntats, netejats i restaurats per a la seua exposició posterior. Els treballs de restauració, en aquesta primera fase, han estat adjudicats al taller de ceràmica Vallés 16, amb un pressupost de 3.570,71 euros.

En aquesta primera fase, un operari municipal procedirà a la retirada dels taulells sota la supervisió tècnica dels especialistes del taller ceràmic. Els treballs se centraran en el sòcol de la capella de Sant Pasqual. Posteriorment, es procedirà a la neteja de les peces extretes del mur suport, retirant el morter i la resta de materials adherits als taulells.

Una vegada retirades, es procedirà a la classificació de les distintes peces ceràmiques i a l’anàlisi de les possibles patologies que puguen afectar a aquestes obres d’art. Tot el procés de restauració serà degudament documentat gràficament. Una vegada completada la restauració, en funció de la disponibilitat pressupostària, s’abordarà la posterior exposició dels panells restaurats o s’esperarà a una següent fase.

La col·lecció de retaules ceràmics de l’església del convent de Sant Onofre és una de les més importants i vistoses de la ciutat de Xàtiva, composta per més de 400 taulells del segle XVIII. Totes aquestes obres, de titularitat municipal, es troben dipositades en diferents espais de l’edifici del col·legi de l’Immaculada, encara que cap d’elles en el seu lloc original. L’objectiu de la seua restauració és preservar-les per al futur i possibilitar la seua exposició al públic en condicions adequades.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here