Xàtiva inicia els treballs d’anàlisi d’aigües residuals per determinar la presència i el nivell de COVID-19

0
569

L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat amb l’empresa Global Omnium l’anàlisi de les aigües residuals de la ciutat per tal de determinar la presència i el nivell de concentració de COVID-19.

Es tracta d’un sistema pioner que busca donar solució a una de les majors dificultats actuals, com és el temps de tardança en la detecció del total de persones infectades, pel que resulta important anticipar-se el màxim possible en la determinació del virus.

En aquest sentit, el sistema d’alerta primerenca SARS-Analitycs parteix de l’escenari de que el virus és excretat per l’ésser humà, pel que fins a 7 dies abans de tindre símptomes es poden trobar rastre d’ARN del virus en les aigües residuals. La tasca consisteix en prendre periòdicament mostres d’aquesta aigua residual, per a posteriorment transportar-les i analitzar-les al laboratori. Una vegada en el laboratori es procedeix a la concentració de les mostres i a l’extracció del RNA per a després, a través de PCR, obtenir les unitats genòmiques per litre del Sars-Cov2 en l’aigua residual.

A Xàtiva aquestes analítiques residuals s’estan realitzant en tres zones diferenciades: el col·lector central, que ocupa la part antiga de la ciutat; el col·lector nord, que és el que ocupa a un major nombre de carrers municipi; i el col·lector oest, que realitza el servei en aquesta zona d’eixample.

«La màxima prioritat és evitar tornar a un confinament de la ciutat, per això aquest sistema és una ferramenta molt important per a poder anticipar-nos a les PCR positives, en col·laboració absoluta amb el departament de Salut Pública de la ciutat», ha explicat el regidor de Sanitat José Vicente Benavent.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva inicia les obres de la glorieta que completarà la circumval·lació que canalitzarà 26.000 vehicles diaris

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here