Xàtiva inicia el debat de la primera ordenança sobre la Fira del Bestiar que prohibirà el maltractament animal

CaixaBank - MyBox

0
1425
Dins dels actes de la Fira del Bestiar es realitzen competicions de Tir i Arrossegament

Es preveuen sancions de fins 3.000 euros per infraccions molt greus, adaptant-se a la legislació vigent en matèria de benestar animal

A la Comissió Socio-Cultural que se celebrarà aquest dimecres a l’Ajuntament de Xàtiva es debatrà per primera vegada una normativa que regule la Fira del Bestiar. És la primera vegada en la Història que es redacta una ordenança municipal que aborde aquesta matèria.

En la regulació d’aquesta ordenança municipal es buscarà, entre d’altres coses, facilitar als ramaders i intermediaris les operacions amb agilitat i transparència, l’oferiment d’instal·lacions higièniques i adequades per a l’estància dels animals i especialment el garantiment del seu control sanitari i del compliment de la legislació vigent en matèria de benestar animal.

El document a debatre consta de fins a 23 articles i d’un títol referent a les infraccions i al règim sancionador. Entre tots ells, destaca l’article 12, que fa referència al benestar dels animals durant la Fira. En aquest sentit es reflecteixen una sèrie de normes d’obligat compliment com que no s’admetran animals malalts o en mal estat sanitari, que el bestiar ha d’emplaçar-se als corrals habilitats i amb un amarre de corda adequat o que l’ús del bastó es limita a la conducció i orientació dels animals, prohibint els colps i els elements acabats en punta.

En quant a les infraccions, es consideraran molt greus una pertorbació rellevant de la convivència, el deteriorament d’espais públics, la falta de col·laboració amb les autoritats sanitàries o la reincidència en dos o més faltes greus. En quant a aquestes, destaquen les conductes que impliquen ofensa o maltracte a persones o bens de la Fira del Bestiar, danys a instal·lacions i material, la realització de transaccions en llocs que incompleixen la normativa o els maltractes als animals. Respecte a les lleus, ofenses de paraules i fets de desobediència a l’Autoritat o irregularitats en el compliment dels registres. Les infraccions lleus podran ser sancionades amb multes de fins a 750 euros, les greus fins a 1.500 i les molt greus poden arribar als 3.000 euros.

El document, a més, recull entre d’altres aspectes com la data de celebració de cada any, que serà del 15 al 17 d’agost, i el seu horari (des de les 7 del matí fins les 22:30 hores), la documentació a aportar i la recepció del bestiar, l’estància i l’alimentació, l’atenció sanitària, la desinfecció de vehicles, els drets i deures dels usuaris o l’evacuació dels residus.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here