Xàtiva inicia el canvi de lluminàries en més de setanta carrers de la ciutat

0
1347
Nacho Reig, examinant una de les noves lluminàries

La intervenció, que afectarà a vora 700 punts, estarà quasi completa abans de l’arribada de la Fira d’Agost

L’Ajuntament de Xàtiva ha començat a treballar ja en la segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes, que té com a objectiu la millora de la il·luminació en més de setanta carrers de la ciutat. Aquestes millores, pressupostades en 153.000 euros, estan incloses dintre del Pla Director d’Inversió Xàtiva Creix, amb 95.000 euros aportats des de Diputació i 58.000 de fons propis municipals.

Les primeres modificacions s’han produït ja al carrer Germanies i l’Avinguda la Ribera, i progressivament s’anirà actuant en cadascun dels carrers per un espai aproximat de dos mesos. En total seran uns sis-cents els punts, entre espais de connexió per als vianants, voreres i carrers de vianants repartits per tota la ciutat; els que veuran millorades les instal·lacions de llum. A més a més aquesta segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes col·locarà 81 noves faroles.

La intenció no és altra que augmentar els nivells d’il·luminació existents en determinades vies de la ciutat, millorant d’aquesta forma la seguretat vial al nucli urbà. Per a tal fi, la nova lluminària que substituirà a l’existent, conté tecnologia led regulable en funció de la columna i de l’ample de cada vial.

Cal destacar la importància d’aquesta intervenció, ja que han estat nombroses les demandes per part de la ciutadania en aquesta legislatura per tal de canviar la deficitària instal·lació lumínica que hi havia a Xàtiva.

«Acabem de comprovar la instal·lació de les primeres faroles i estem molt contents del resultat. Hem començat pel carrer Germanies i l’Avinguda de la Ribera, però en els propers dies intervindrem en vora 80 carrers i en quasi 700 faroles, la gran majoria de les quals estaran canviades abans de que arribe la Fira» ha explicat Ignacio Reig, regidor de Serveis Públics, qui ha afirmat que ara toca començar a plantejar la tercera fase d’aquest Pla de Seguretat de Vies Urbanes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí