Xàtiva incrementa un 36% les ajudes als clubs esportius i avança la meitat del seu pagament


0
1479
L'alcalde i el regidor d'Esports de Xàtiva han visitat les obres de la piscina coberta

Des de l’ajuntament s’afirma que la coberta de la piscina de Les Pereres (la Ciutat de l’Esport) estarà enllestida a finals d’abril

Les subvencions municipals als clubs esportius de Xàtiva s’han incrementat un 36% durant la present legislatura. Durant una visita a les obres de cobriment de la piscina de Les Pereres, el regidor d’Esports, Pedro Aldavero, ha destacat l’increment de les ajudes als clubs esportius de la ciutat. Segons informa Aldavero, “en aquesta legislatura dels 213.000 euros que lliuràrem en 2016, hem passat a més de 290.000 euros enguany”. A més a més, Aldavero també ha comentat que “tant l’any passat com aquest, en el mes de febrer hem pagat el 50% de la subvenció a tots els clubs, en resposta a les seues reivindicacions, la qual cosa suposa una gran ajuda per a les entitats esportives que els permet obtindre liquiditat i poder afrontar despeses bàsiques com el pagament de les llicències federatives”.

En xifres rodones, l’any 2016 s’entregaren 213.000 euros en ajudes a entitats esportives locals; 222.400 euros en 2017, 278.600 euros en 2018 i 290.000 euros en 2019. En aquest sentit, el regidor d’Esport ha assenyalat que “Em consta que açò ha estat una mesura molt satisfactòria per als clubs. De fet, sempre hem estat escoltant les peticions dels clubs i fent el possible per resoldre-les, com per exemple disposant la gratuïtat de l’ús de les instal·lacions esportives municipals per als entrenaments dels clubs i esportistes federats”.

Coberta retràctil de la piscina municipal

D’altra banda, les obres de cobriment de la piscina pública de Les Pereres avancen segons el calendari previst. Aquest matí, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha pogut comprovar de primera mà l’estat dels treballs. La coberta retràctil ja està construïda i l’obra entra en la seua fase definitiva. La previsió és que la instal·lació estiga finalitzada per al mes d’abril. Junt a l’alcalde, han visitat les obres el regidor d’Hisenda, Nacho Reig i el regidor d’Esports, Pedro Aldavero.

L’alcalde ha explicat que “la piscina coberta era un dels objectius que es va marcar aquest equip de govern. Hi havia una necessitat de que la ciutat tinguera una piscina coberta pública en bones condicions i que poguera ser utilitzada per totes i tots els veïns de la ciutat. Complim amb la nostra paraula fent que aquesta ciutat seguisca creixent. Esperem que les instal·lacions esportives de la ciutat seguisquen millorant. En definitiva, treballem per a millorar dia a dia la qualitat de vida dels veïns de la nostra ciutat”.

Per la seua banda, Aldavero s’ha mostrat satisfet amb l’evolució dels treballs: “estem contents ja que les obres avancen segons allò previst. Amb la coberta retràctil, la piscina queda molt espaiosa. A finals d’abril tindrem la piscina com estava previst”.

El projecte de cobriment de la piscina de Les Pereres, adjudicat per 798.551’26 euros a Ravi Obras, Transportes y Excavaciones, S.L., està inclòs al Pla Director d’Inversions ‘Xàtiva Creix’. Es basa en una coberta lleugera i retràctil que permeta l’ús com a piscina coberta i climatitzada durant l’hivern sense condicionar l’ús en el període estival, quan podrà ser recollida.

La nova edificació estarà constituïda per tres blocs diferenciats: la prolongació de la coberta vermella actual, la coberta telescòpica automàtica de la piscina, i un edifici d’instal·lacions en el que s’habilite la caldera per escalfar l’aigua de la piscina, així com el quadre elèctric o la depuració i cloració.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here