Xàtiva inaugurarà dissabte la 28a edició del seu Betlem Monumental

0
1053
Panoràmica d'una part del Betlem Monumental de Xàtiva

La inauguració del Betlem Monumental al Reial de la Fira es farà amb una festa infantil que enceta la programació nadalenca

Després de 27 edicions, el Betlem Monumental de Xàtiva obri les seues portes al públic, un any més, per encetar les festes nadalenques. El que s’ha consolidat com el Betlem més gran d’Espanya és també un símbol del Nadal a la ciutat. Una instal·lació de vora 1.600m² que ofereix una recreació d’espais que configuren un xicotet poble on es distribueixen, entre altres elements, un mercat, horts reals amb fruites i verdures, cases d’artesans representant oficis tradicionals, un llac d’uns 250m², fonts amb aigua corrent, un pont o un molí, per fer les delícies dels seus visitants. Aquest any el Betlem Monumental estarà obert al públic des del dia 16 de desembre fins al 6 de gener en horari de 10 a 22h, amb accés gratuït.

Un Betlem Monumental que va començar a muntar-se el passat 5 de novembre i en la creació del qual ha treballat intensament la Brigada de Parcs i Jardins desenvolupant el seu enginy i creativitat per aprofitar tots els materials que tenen a l’abast: piles de pedra, finestrons, portalades, rodes d’esmolar, antigues construccions, etc. Una creació basada en el reciclatge i l’aprofitament de materials en desús, la majoria dels quals són donacions de veïns i veïnes de Xàtiva.

Pilar Gimeno, regidora de Parcs i Jardins, ha remarcat la importància de treballar en la sostenibilitat del Betlem i d’aprofitar encara més els recursos de què disposem per tal de reduir la despesa i els residus, i ha lloat el treball dels jardiners. «És d’admirar la capacitat creativa de l’equip de jardiners; són capaços de donar-los una nova vida a objectes que, en principi, no tindrien cap més ús i, a sobre, fan que es convertisquen en elements preciosos que decoren tots els racons d’aquesta bella creació. Valore molt positivament la feina que fan els jardiners per sorprendre’ns cada any amb detalls nous i diferents.», ha apuntat la Regidora.

Però a banda de sostenibilitat, aquest Betlem també desprèn tints solidaris. Cada any els visitants poden demanar un desig en llançar una moneda a les diverses fonts que hi ha a la instal·lació; desitjos que acaben ajudant els que més ho necessiten, ja que els fons recollits van a parar a mans d’ONGs locals que en fan un bon ús.

Posicionat i consolidat un com referent nadalenc de la ciutat, és també un reclam turístic de primer nivell i un motor dinamitzador del comerç de Xàtiva que l’any passat va registrar una mitjana diària de visites de 4.898 persones, el que va suposar un increment del 27% respecte de la mitjana diària de l’any anterior. Per això, aquest any el consistori continuarà apostant per promocionar-lo fora de la comarca amb l’objectiu de donar-lo a conèixer en punts estratègics i augmentar les bones xifres de 2017.

Per celebrar la seua inauguració, la regidoria de Parcs i Jardins ha organitzat una festa Infantil que començarà a les sis de la vesprada de dissabte 15 de desembre a la Plaça la Bassa. Des d’ací els assistents eixiran en cercavila acompanyats per l’Home dels Nassos, xanques, fades i la batucada de Rytmus fins arribar a la porta de l’Ajuntament on, després d’inaugurar el Betlem, començarà el concert del grup Canta Canalla, que farà ballar i divertir-se a grans i menuts. A l’Albereda hi haurà un photocall i crispetes gratuïtes per a tothom.

INAUGURACIÓ
18:00h Cercavila amb l’Home dels Nassos i la batucada de Rytmus des de la Plaça la Bassa fins al Betlem
19:00h Inauguració del Betlem
19:15h Concert de Canta Canalla

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here