Xàtiva inaugura per a la Fira la seua nova oficina de Turisme

0
1585
Imatge de l'acte inaugural de l'oficina de turisme de Xàtiva

L’espai habilitat al Centre de recepció de visitants ubicat a la Font del Lleó, és un punt estratègic per a la rebuda de turistes

Xàtiva ha inaugurat aquest matí la nova oficina de turisme que s’ubicarà al Centre de Recepció de visitants, junt a la Font del Lleó. A l’acte han assistit l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la regidora de Turisme Mariola Sanchis i la Reina de la Fira Paula Valor, així com altres membres del govern municipal.

Aquesta nova oficina de turisme guanyarà en visibilitat de cara als visitants i compta amb una recepció així com amb una sala de reunions, dos despatxos i un magatzem ampli per a guardar el material editat i realitzat per la pròpia oficina de turisme i per l’Ajuntament de Xàtiva.

L’enclavament és un punt estratègic, ja que es tracta de la localització des d’on ix el tren turístic i la visita a peu per la ciutat, i on també hi ha una parada de bus per a la rebuda de turistes i visitants. A l’espai també es disposa de lavabos públics, i a més a més també s’ha habilitat una consigna per a que turistes i visitants puguen deixar les seues pertinences amb seguretat mentre visiten Xàtiva.

A l’inici de la legislatura es pagaren 220.000 euros que estaven pendents respecte al conveni que l’Ajuntament de Xàtiva tenia amb Repsol per l’antiga gasolinera, als que s’han afegit altres 80.000 per poder acondicionar l’espai. «Aquest és el lloc natural per a que el visitant i el turista tinga la millor atenció possible» ha declarat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Cerdà també ha recordat que «el passat any la nostra ciutat va incrementar de manera notable les seues visites, amb més de 80.000 al Castell, i en gener vam obtindre un reconeixement a la millor APP turística d’Espanya. Esperem que aquest nou espai servisca per impulsar encara més l’apartat turístic de Xàtiva».

La regidora de Turisme Mariola Sanchis, per la seua part, ha destacat que «per fi hem obert aquestes noves instal·lacions, modernes, adaptades i accessibles, i situades en un lloc emblemàtic com és la Font del Lleó que aquest any celebra el seu dos-cents aniversari. Era un pas necessari en una ciutat turística com Xàtiva».

La inauguració coincideix amb el començament de la Fira de Xàtiva, durant la qual l’oficina tindrà un horari de de 10 a 15 hores, sent de 10 a 14 els dies festius. A més a més, al llarg d’aquests dies de Fira, hi ha un altre punt complementari habilitat per a rebre una atenció més directa, i que romandrà obert ininterrompudament des de les 10 fins les 2 de la matinada.

L’horari habitual de l’oficina, a partir del 21 d’agost, serà de 10 a 17 hores i de 10 a 18 els dissabtes.

‘No és no’ torna a la Fira de Xàtiva

Des de la Regidoria de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva es continua enguany amb la campanya #XTVnoésNO. “Xàtiva lliure d’agressions sexistes”, emmarcada en la Fira d’Agost.

Amb aquesta iniciativa es busca potenciar les relacions lliures, respectuoses, igualitàries i no sexistes. Es tracta d’eradicar la discriminació per qüestió de gènere, present en tots els àmbits. A nivell festiu és una gran problemàtica que impedeix que les dones disfruten lliurement de la festa i que pot incloure des de comentaris ofensius fins a formes no consentides de contacte físic.

La idea és garantir un espai de seguretat i confiança on, en el cas de produir-se una agressió sexista, les persones afectades se senten amb prou suport i confiança per actuar per elles mateixes.

L’objectiu és aconseguir una ciutat igualitària, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries. Des de la ciutat cal defensar el caràcter inclusiu i respectuós de les nostres festes amb una implicació col·lectiva, imprescindible per tal de poder assolir-ho. La co-responsabilitat de tots i totes és un dels elements centrals en la campanya.

Per aquestes raons, la campanya té com a objectiu la sensibilització i la intervenció (amb unes pautes d’actuació), si s’escau, en aquests espais festius on les condicions poden afavorir possibles interrelacions que donen peu a micromasclismes, assetjaments o agressions sexistes.

Les accions es van a portar a terme aquesta Fira 2018 són de sensibilització, de prevenció i intervenció.

Podràs trobar la campanya en els tres punts d’informació de la Fira, el Photocall a la Font del Lleó, als concerts del Murta, Al Ras, a les carreres de motos, a les paelles, als xiringuitos de les Falles i al Reial de la Fira.

Com a novetats a l’espai Dona’t a Conèixer (enfront de la Font del Lleó) hi haurà tallers per la igualtat adreçats a l’adolescència i a la gent menuda on podran decorar xapes i pinar la seua samarreta amb la imatge del no és NO, els dies 17 i 18 d’11:00h a 14:00h.

Els dies 17 i 18 al photocall del no és No hi haurà instal·lat un photomaton on podràs endur-te la teua foto del #XTVnoesNO

Suma’t a la campanya: posa’t la polsera, fes-te la foto, customitzat la samarreta, penja la teua foto a les xarxes, seguix el facebook Xàtiva no és No, l’Instagram Xàtiva no és No…..gaudeix amb llibertat i seguretat de la Fira.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí