Xàtiva inagura dissabte el seu Betlem Monumental que augmenta enguany la seua extensió

0
1373
Imatge del naixement del Betlem de Xàtiva

El Betlem Monumental de Xàtiva obri les seues portes amb un muntatge que arribarà als 1.600 metres quadrats

Un any més, el Betlem Monumental de Xàtiva obri les seues portes al públic per encetar les festes nadalenques. El que es promou com el Betlem més gran d’Espanya enguany ha afegit una zona nova amb 200m² que sumen un total de 1.600m² per fer les delícies dels seus visitants. Aquestes festes el Betlem Monumental estarà obert al públic des del dia 16 de desembre fins al 6 de gener en horari de 10:00h a 22:00h, amb accés gratuït.

Gràcies al treball, l’enginy i la creativitat dels treballadors de la Brigada de Parcs i Jardins, ajudats per les imprescindibles donacions de veïns i veïnes de Xàtiva, aquell xicotet pessebre que es posava a la porta de l’Ajuntament en arribar les festes de Nadal ha crescut durant els últims 27 anys fins a convertir-se en el que és ara: un Betlem Monumental que ofereix una recreació d’espais que configuren un xicotet poble on es distribueixen, entre altres elements, animals vius, un mercat, horts reals amb fruites i verdures, cases d’artesans representant oficis tradicionals, un llac d’uns 250m², fonts amb aigua corrent, un pont o un molí.

Panoràmica d’una part del Betlem de Xàtiva

Un Betlem Monumental que va començar a muntar-se el passat 6 de novembre i on, segons remarca la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Gimeno, “s’aprofita tot”: piles de pedra, finestrons, portalades, rodes d’esmolar, antigues construccions, etc. I on cal destacar el treball artístic dels jardiners que es dediquen a la seua elaboració i la gran feina de reciclatge i aprofitament que fan de tots els objectes i materials en desús que van arreplegant durant l’any.

Per a Gimeno “és important treballar en la sostenibilitat del Betlem per aprofitar encara més els recursos de què disposem i per reduir la despesa tot el possible”. I és que part de les peces que conformen aquest peculiar decorat també serveixen per al seu emmagatzematge i per al seu transport.

A més de ser una proposta cultural i sostenible, d’aquest Betlem també es desprenen tints solidaris. Els visitants poden demanar un desig en llençar una moneda a les diverses fonts; desitjos que acaben ajudant els que més ho necessiten ja que els fons recollits van a parar a mans d’ONG locals que en fan un bon ús.

Posicionat i consolidat un com referent nadalenc de la ciutat, és també un reclam turístic de primer nivell i un motor dinamitzador del comerç de Xàtiva que l’any passat va aconseguir atreure un total de 130.00 visites. Per això, enguany, igual que ho ha vingut fent en els anys anteriors, el consistori ha apostat per continuar promocionant-lo fora de la comarca amb l’objectiu de donar-lo a conèixer en punts estratègics i augmentar les bones xifres de 2016.

Enguany, per celebrar la seua inauguració, la regidoria de Parcs i Jardins, amb la col·laboració de la regidoria de Conservatori, ha organitzat una gran festa Infantil que començarà a les sis de la vesprada de demà dissabte 16 de desembre a la Plaça del Mercat. Des d’ací els assistents eixiran en cercavila acompanyats per l’Home dels Nassos, xanques, fades, crispetes i la batucada de Rytmus fins a la porta de l’Ajuntament on, després d’inaugurar el Betlem, començarà el concert del grup Ramonets, que farà ballar i divertir-se a grans i menuts.

Programa de la inauguració

18:00h Cercavila amb l’Home dels Nassos i la batucada de Rytmus des de la Plaça del Mercat fins al Betlem

19:00h Inauguració del Betlem

19:15h Concert de Ramonets

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here