Xàtiva impulsa una exposició itinerant sobre la ciutat i la família Borja que vol arribar a Madrid i Roma

0
2084
Els papes Borja en una plafó de ceràmica a Xàtiva.

La intenció és que la mostra es fomentar les visites turístiques culturals a la ciutat

L’Ajuntament de Xàtiva ha impulsat una exposició itinerant sobre la ciutat i la seua relació amb la Borja, amb la finalitat de configurar un producte turístic cultural a Xàtiva i disposar al mateix temps d’un espai expositiu de la família més internacional de la ciutat que puga esdevenir itinerant. Entre les destinacions que s’han barallat es troben algunes d’àmbit autonòmic i nacional com ara Gandia, València i Madrid; i també d’altres a nivell internacional com Roma (Itàlia), llocs tots ells vinculats a la família Borja.

El servei ha estat adjudicat a Producciones Cronos S.L. per un import al voltant dels 40.000 euros, i suposarà un procés de vinculació del territori amb els recursos existents per tal de garantir un fluix constant de turistes. La intenció es que aquesta exposició s’inaugure i es done a conèixer entre finals de desembre i gener del proper any 2020.

L’exposició permetrà promocionar i difondre el producte turístic dels Borja a través d’un esdeveniment que vincularà diferents especialitats com ara l’art, la música o la gastronomia, i que podrà ser traslladat a qualsevol punt geogràfic.

Entre els elements que es podran visualitzar es troben panells amb estructures realitzades amb material tèxtil, un photocall de gran format, una sala de cinema immersiu o material interactiu procedent del Centre d’Interpretació Borja a més de peces cedides per l’Ajuntament de Xàtiva.

«Aquesta acció s’entronca dins del conveni que tenim signat amb Turisme Comunitat Valenciana per tal de promocionar i potenciar la família Borja», ha assegurat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «no només és important crear activitat dins de la ciutat, com la consolidació de l’Espai Borja que també es durà a terme en les properes setmanes, sinó també poder fer una exposició itinerant per portar-la fora i explicar el llegat que els Borja deixaren a la nostra ciutat».

Per la seua part, la regidora de Turisme Raquel Caballero ha expressat que «Xàtiva és el bressol del Borja, i per això aquesta exposició itinerant que posarà en valor aquest patrimoni cultural. Volem que es conega als Borja més enllà de les fronteres del territori valencià, i al mateix temps potenciar el turisme cultural a la ciutat».

L’exposició Itinerant «Xàtiva i els Borja» pretén convertir-se en un espai de coneixement i difusió de la història i la seua vinculació al territori d’una de les famílies més importants del Renaixement a nivell internacional, dotada de sistemes expositius tradicionals però també de noves tecnologies que ajuden a difondre i divulgar la història vinculada a la importància del patrimoni artístic local.

Entre els objectius es troben el desenvolupament d’un producte turístic-cultural de qualitat, donar a conèixer la importància del Renaixement, crear un lloc d’aprenentatge, coneixement i difusió cultural, incrementar el nombre de visitants, implementar l’oferta actual per diversificar el perfil del visitant i potenciar la integració i complementarietat entre els diferents continguts.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí