Xàtiva imposa més d’una trentena de sancions en els primers mesos d’implantació del nou sistema d’ADN caní

0
1129
Els gossos han d'estar censats de forma obligatòria.

El passat mes d’agost es va procedir a l’actualització del cens caní i es va posar en marxa un nou procediment d’extracció mitjançant la saliva de l’animal

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat aquest dilluns un total de deu resolucions de procediment sancionador per incompliment de l’Ordenança Municipal de Tinença i Protecció d’Animals.

El passat mes d’agost de 2020 es va procedir a l’actualització del cens caní de la ciutat, a través d’un nou sistema d’alta dels gossos a la web municipal per tal de fer més efectiva aquesta eina per a la protecció i la responsabilitat en la tinença de mascotes, evitant així haver d’acudir a l’Ajuntament a realitzar les gestions pertinents.

Des d’aleshores s’han abordat un total de 32 procediments sancionadors respecte a aquesta matèria, dels quals vint-i-un es van incoar en 2020 i onze s’han realitzat durant les primeres setmanes d’aquest 2021.

La principal novetat d’aquest nou procediment és que des de fa uns mesos la mostra d’ADN es realitza mitjançant l’extracció de saliva, evitant així haver de procedir a una extracció de sang de l’animal. Aquest procediment d’extracció de mostres no és invasiu i és totalment indolor per a l’animal.

Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Reme Sinisterra, “aquest servei de recollida es fa setmanalment de manera aleatòria, cobrint tots els espais de la ciutat. Hem detectat que hi ha propietaris que no tenen identificat correctament al seu gos, pel que disposem d’un mapa d’incidències que ens mostra les zones on més s’incompleix la norma”. Sinisterra també ha indicat que “aquest nou sistema ha millorat l’efectivitat a l’hora d’identificar els excrements canins a la via pública”, i ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per a tots aquells propietaris de gossos que no estiguen encara censats, “ja que és una obligatorietat i el procediment, que és molt senzill, està disponible en la web de l’Ajuntament”.

Segons les dades municipals, actualment hi ha 3.414 gossos registrats al cens caní de Xàtiva, els qual es poden identificar mitjançant patrons d’ADN.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí