Xàtiva i Diputació atendran el 28 de març a les víctimes de la repressió de la Guerra Civil i el franquisme

0
1066
Ajuntament de Xàtiva

La regidoria de Memòria de l’Ajuntament de Xàtiva i la Delegació de Memòria de la Diputació de València col·laboren en l’atenció a les víctimes

Les víctimes i familiars de la repressió en la Guerra Civil i el franquisme de la zona de Xàtiva podran realitzar les seues consultes que creguen pertinents a la Delegació de Memòria de la Diputació. Entre les accions que es poden fer està la localització de fosses clandestines, recerca de documentació o col·laborar en l’enregistrament del seu testimoni per a l’arxiu ‘La Nostra Memòria’ el 28 de març, únic dia en principi.

La Delegació de Memòria de la Diputació de València te com a objectiu prioritari el donar suport a qualsevol víctima, ja siga de la Guerra Civil Espanyola o del posterior franquisme, en el compliment dels principis de veritat, justícia i reparació reconeguts per Nacions Unides per al cas d’Espanya.

Des de la regidoria de Xàtiva s’explica que “atesa la dificultat de molts dels familiars de víctimes per a desplaçar-se fins a les dependències de l’Oficina a València, la Diputació ha demanat la col·laboració de la regidoria de l’Ajuntament de Xàtiva per tal de possibilitar la itinerància de la dita oficina. Serà el proper dijous, dia 28, quan l’Oficina d’Atenció a les Víctimes òbriga les seues portes a Xàtiva a la Casa de les Dones des de les 10:00 hores fins a les 13.30”.

En esta oficina d’assessorament també cap la possibilitat de fer extracció de mostres d’ADN a familiars de víctimes desaparegudes durant la Guerra Civil o el Franquisme.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here