Xàtiva habilita un edifici per a les persones sense sostre de cara a l’ona de fred

0
928
Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, i Xelo Angulo, regidora de Benestar Social

El dispositiu posat en marxa a Xàtiva estarà vigent fins el dissabte 21 de gener i es traslladarà a les persones sense recursos a un edifici municipal

Des de les 15h d’este dimarts dia 17 i fins el proper dissabte 21 de gener, l’Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa un dispositiu especial amb motiu de l’alerta per l’onada de fred que ens espera.

Així s’ha posat en marxa un dispositiu que consisteix en una especial vigilància per part de patrulles de la Policia Local de Xàtiva per tal de localitzar persones sense sostre o amb risc de vulnerabilitat. La vigilància, que es va iniciar divendres passat, té com a finalitat traslladar-los a un edifici municipal situat al carrer Engay habilitat en aquesta ocasió per acollir a aquestes persones i equipat amb calefacció, mantes, sacs de dormir i estores aïllants.

Per tal que s’inicie el protocol d’acollida d’emergència, ha de produir-se una comunicació amb la Policia Local, qui gestionarà l’accés a l’edifici. Per tant, qualsevol ciutadà o ciutadana que detecte a una persona en risc ha de posar-ho en coneixement de la Policia Local de Xàtiva a través dels telèfons 112 o 96.204.98.99.

El dispositiu especial, coordinat per Benestar Social i la Policia Local, s’uneix al protocol ordinari de l’Ajuntament per a aquestos casos, com a prevenció per la situació extraordinària de baixes temperatures que es preveu que afecten a la nostra ciutat durant els propers dies. Hui s’han reunit la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo i l’intendent principal de la Policia Local de Xàtiva, Antonio Collado, per tal d’ultimar els detalls abans de la posada en marxa d’aquesta mesura.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Hospital de Xàtiva duplica la seua capacitat de llits UCI i habilita un increment de llits generals davant la pandèmia de coronavirus

L’Ajuntament de Xàtiva ha explicat que, mentre es perllongue la situació d’alerta, si les persones acollides no tenen família ni cap altre recurs on acudir, Benestar Social garanteix la seua correcta alimentació, mitjançant convenis amb serveis de restauració de la ciutat.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here