Xàtiva ha aprovat ja vora un centenar d’ajudes per a la reactivació econòmica amb una inversió de 180.000 €

0
1411
Roger Cerdà, durant la presentació de les ajudes municipals.

La Junta de Govern ha aprovat aquest dilluns la quarta remesa de pagaments de les ajudes Reactivem i la primera de les ajudes Parèntesi

La Junta de Govern de Xàtiva ha aprovat aquest dilluns la quarta remesa de pagaments pel que fa a les ajudes directes ‘Reactivem Xàtiva’, i d’altra banda ha aprovat les primeres subvencions pel que fa a les Ajudes Parèntesi.

Cal recordar que les ajudes del Reactivem estan destinades al sector de l’hostaleria i als centres esportius de la ciutat que van haver de tancar el passat mes de gener degut a les resolucions del 5 i el 19 de gener de 2021 de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que van suposar tancament perimetral de Xàtiva; mentre que les ajudes Parèntesi van dirigides als sectors més afectats per la pandèmia i estan finançades entre la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i el propi Ajuntament.

Pel que fa a les ajudes ‘Reactivem Xàtiva’, s’han aprovat deu noves sol·licituds per un import total de 16.933 euros arribant fins als 124.000 euros (un 31% del total pressupostat en aquest capítol del Pla Reactivem Xàtiva). En canvi, s’han desestimat sis sol·licituds per motius com ara no haver cessat la seua activitat o no haver-ho acreditat, o per presentar la sol·licitud fora de termini.

D’altra banda, la comissió de valoració ha aprovat les primeres 22 sol·licituds de les ajudes Parèntesi, que oscil·len entre els 1.000 i els 3.400 euros. En total, en aquest primer pagament d’aquestes ajudes s’ha invertit un total de 56.800 euros. Per contra, s’han desestimat dotze sol·licituds per no trobar-se el domicili fiscal del negoci a Xàtiva o no correspondre a algun dels negocis que poden adherir-se a aquestes ajudes.

En xifres globals, l’Ajuntament de Xàtiva ha atès ja un total de 99 sol·licituds dels diferents negocis i establiments de la ciutat que han demandat alguna de les ajudes, per un import total de 180.800 euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí