Xàtiva edita guies didàctiques sobre els museus de la ciutat

0
2058
El regidor Jordi Estellés ha presentat les publicacions

Els materials didàctics del Museu de l’Almodí i del Museu de Belles Arts podran descarregar-se del web municipal

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva, Jordi Estellés, ha presentat la nova unitat didàctica dedicada al Museu de l’Almodí. Aquesta unitat didàctica s’uneix a una altra ja editada anteriorment i dedicada, en aquest cas, al Museu de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança.

Segons Jordi Estellés, “els museus no són santuaris, sinó que han de ser espai per al treball i per al coneixement i de manera especial per als escolars. Nosaltres començàrem al mes de maig creant una aula taller didàctica al museu de l’Almodí i ara continuem dotant de contingut aquest projecte amb l’edició de les unitats didàctiques”.

El regidor ha anunciat l’organització de visites guiades per als escolars durant aquestos dos primers trimestres del curs. Estellés ha explicat que “el motiu de presentar les unitats didàctiques en aquestes dates és per tal que els centres educatius puguen incloure aquesta activitat en la programació general anual que es duu a terme en aquesta època inicial del curs escolar”.

La unitat didàctica sobre el museu de l’Almodí conté una breu història sobre els orígens de l’edifici, així com sobre algunes de les peces arqueològiques més representatives, des de la Prehistòria fins l’actualitat. Els continguts estan organitzats en 9 blocs temàtics: Prehistòria, època ibera, romanització, els visigots, període musulmà, reconquesta, Renaixement, crema de la ciutat i segle XIX. Cada secció compta amb una divertida activitat que ajuda a completar els coneixements adquirits.

Per la seua banda, les seccions del contingut de la unitat didàctica del museu de la Casa de l’Ensenyança són la importància dels detalls als quadres, el paisatge, la pintura mitològica, com pintaven aquests artistes, els quadres ens conten històries, la importància de la formació de l’artista, els secrets dels quadres i l’escultura.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és difondre entre els escolars de la ciutat el patrimoni exposat en ambdós contenidors culturals. Els continguts d’aquest recurs educatiu han estat elaborats pels propis tècnics municipals. La idea és que els xiquets i xiquetes puguen treballar les unitats didàctiques com una activitat lectiva més i de manera prèvia a les visites organitzades pels col·legis de la ciutat tant a un com a altre museu.

El departament de Cultura distribuirà les unitats didàctiques entre els centres escolars de Xàtiva per tal que cada col·legi valore l’oportunitat de desenvolupar aquesta activitat. Així mateix, les unitats estaran penjades al web municipal amb un arxiu descarregable, de manera que els professors podran distribuir-les entre els seus alumnes per al treball dels continguts a l’aula.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí