Xàtiva guanya el premi de la millor APP de turisme d’Espanya

0
1668
L'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha rebut el premi a Fitur

L’aplicació havia sigut una de les tres finalistes en la categoria Guia de Destinació dels premis, que s’han lliurat este dijous en Fitur

La app turística de Xàtiva ha estat la guanyadora del concurs ‘The AppTourism Awards 2018’ que s’ha lliurat aquesta vesprada en Fitur. Impulsada per l’Ajuntament de Xàtiva i Xatcom.net, l’agència digital responsable del disseny i manteniment de continguts de la web turística xativaturismo.com, la app s’ha proclamat guanyadora dins la secció Guia de Destinació entre les 80 app’s que hi optaven.

Des de l’ajuntament es detaca que l’app és “una eina, centrada en la promoció de l’oferta turística, que conté informació sobre els seus recursos i atractius, rutes i altres continguts d’interès per al visitant, amb la particularitat que no requereix connexió a internet”. Aquesta peculiaritat, pensada principalment per als visitants estrangers, elimina les dificultats a l’hora de trobar una zona wifi o sobrecarregar la factura telefònica a causa del roaming.

Una de les funcionalitats més interessants consisteix en les notificacions de proximitat, que avisaran automàticament a l’usuari quan es trobe prop d’un punt d’interès. Aquest sistema GPS de localització també ha permès la creació d’una nova secció de audioguies del Castell, que el visitant podrà escoltar en funció de la seua ubicació dins del monument més concorregut de Xàtiva.

L’aplicació, gratuïta i disponible tant en Apple Store com en Google Play Store, ja va aconseguir un primer reconeixement en haver sigut escollida com a finalista en aquest concurs que ha comptat amb la inscripció de prop de 80 aplicacions, de les quals 40 corresponien a la categoria nacional.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, que ha rebut el premi de mans de la secretària d’Estat de Turisme, ja va manifestar que aquest suposa una satisfacció enorme, ja que prové de gent del sector, un indicador clar de la qualitat del treball”. Des de l’ajuntament s’ha destacat a més a més que l’app Xàtiva Turismo és la que rep major puntuació en totes les categories.

El premi consisteix en un distintiu que implica el reconeixement de SEGITTUR, organisme adscrit al Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, i Fitur, una de les principals fires de turisme del món. A més, les guanyadores s’inclouran en el repositori d’aplicacions del portal oficial de turisme d’Espanya, www.spain.info. Un total de 525 aplicacions s’han presentat a aquests premis, que en 2018 compleixen la seua cinquena edició. Al llarg d’aquests cinc anys, han rebut la candidatura de 525 aplicacions, de les quals el 70% han correspost a la categoria nacional i el 30% a la categoria internacional.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here