Xàtiva forma a 54 treballadors municipals en l’ús dels desfibril·ladors instal·lats en edificis públics

0
1353
Imatge del curs realitzat a Xàtiva

El regidor de Sanitat, José Vicente Benavent, anuncia l’adquisició de 15 nous equips per a completar la xarxa existent

Els monitors de les instal·lacions esportives municipals han iniciat aquest divendres una sèrie de sessions formatives en el maneig de desfibril·ladors i reanimació cardiopulmonar (RCP). Es tracta d’un pla de formació impulsat des de la Regidoria de Sanitat amb l’objectiu de que el personal que treballa en les instal·lacions municipals obtinga els coneixements suficients per a utilitzar de manera adequada aquestos dispositius, en cas d’emergència. En total, 54 treballadors municipals, entre ells 9 policies locals, rebran aquestos cursos.

El regidor de Sanitat, José Vicente Benavent, considera com a prioritària aquesta actuació. Benavent ha afirmat que “resulta imprescindible que el personal que a diari presta servei en els edificis oficials tinga una formació suficient en matèria de RCP i sàpiga com reaccionar davant una contingència d’aquest tipus”. El regidor ha explicat que “els desfibril·ladors són uns dispositius que tenen una certa complexitat en el seu ús. Les conseqüències d’una mala utilització poden ser lesives per a qui l’usa i la falta d’eficàcia de l’acció terapèutica per al pacient. Per això és tan important que l’Ajuntament compte amb personal suficientment preparat per a actuar en cas de necessitat”.

Un desfibril·lador és un aparell que genera una descàrrega elèctrica capaç de restaurar el ritme cardíac normal a un pacient que acaba de patir un atac cardíac. Actualment, l’Ajuntament compta amb una xarxa de 13 desfibril·ladors ubicats en diferents dependències municipals i vehicles de policia. Concretament, els dispositius es troben instal·lats al pavelló Francisco Ballester, al pavelló de Volei, al camp de futbol Paquito Coloma, camp de futbol Murta, al poliesportiu municipal de Les Pereres, a la Casa de Cultura, al Castell de Xàtiva, als museus de l’Almodí i de la Casa de l’Ensenyança, a les dependències de Protecció Civil, a l’EPA Francesc Bosch i Morata, a la Casa de la Ciutat i en un cotxe patrulla de la Policia Local.

Tanmateix, el regidor de Sanitat considera que “el número de desfibril·ladors amb què comptem encara és insuficient per a l’objectiu de controlar totes les zones sensibles de la ciutat. Al llarg de la legislatura adquirirem nous equips per a completar els objectius estipulats”. De fet, ja està iniciat l’expedient de les actuacions preparatòries per a l’adquisició de 15 nous desfibril·ladors, 11 d’ubicació fixa i 4 portàtils, així com la seua instal·lació en dependències municipals i el seu manteniment periòdic.

La decisió de dotar a la resta de dependències municipals amb aquestos equips sanitaris respon a la necessitat d’actuar amb rapidesa per assegurar la cadena de supervivència i garantir la continuïtat assistencial en el cas d’haver alguna persona afectada.

Els punts que es pretén dotar amb desfibril·ladors són la biblioteca municipal, la planta baixa de la Casa de la Ciutat, el Centre Social de Majors i la Llar de Jubilats, el Gran Teatre, el CCX, la Casa de la Joventut, la Casa de les Dones, el Conservatori Lluís Milà, el Punt Social La Placeta i el JOC. També es va a contractar l’adquisició de 4 desfibril·ladors portàtils per als vehicles de la Policia Local de Xàtiva.

Al llarg del darrer trimestre de l’any passat, l’Ajuntament va dur a terme una revisió exhaustiva i posada a punt dels dispositius. Ara, s’està executant la planificació de la formació necessària del personal municipal. Les sessions formatives han arrancat hui a la Casa de Cultura, amb un curs inicial de 4 hores dirigit als monitors d’instal·lacions esportives. Hi haurà una altra sessió de formació inicial el proper 221 de febrer, adreçada als conserges de les instal·lacions esportives. Per a la pròxima setmana hi han programades dues sessions de reciclatge, de 2 hores de duració, que tindran lloc els dies 6 i 7 de febrer, dirigides a policies i personal de l’Ajuntament en general. Finalment, el 20 de març se celebrarà una altra sessió de reciclatge per a conserges d’instal·lacions esportives.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí