Xàtiva estudia integrar-se en el producte turistic Castells i Palaus d’Espanya

0
2681
Castell de Xàtiva

Es tracta d’una xarxa que integrarà a més 55 ciutats de tota Espanya i pretén impulsar el turisme patrimonial i cultural associat als castells i palaus més representatius

La Secretaria d’Estat de Turisme i l’Associació de Castells i Palaus Turístics d’Espanya han llançat el Club de Producte Turístic Castells i Palaus. Una nova xarxa, integrada per més de 55 localitats espanyoles, que sorgeix amb l’objectiu d’aprofitar turísticament i de forma integral castells i palaus espanyols que compten amb un incalculable valor patrimonial i històric. És el cas del Castell de Xátiva, per la qual cosa la localitat valora la seua integració en aquest nou producte turístic.

L’Alcalde de Xátiva, Roger Cerdà, i la seua Regidora de Turisme, Mariola Sanchís, van participar dijous en la presentació del Club de Producte Turístic Grans Castells i Palaus d’Espanya celebrat en el Castell de Belmonte (Conca). Una jornada dirigida a administracions autonòmiques i locals, empreses gestores i proveïdors de serveis turístics celebrada amb l’objectiu d’engegar una associació de producte turístic que pretén impulsar el turisme patrimonial i cultural.

El Club, que compta amb el suport de la secretària d’Estat de Turisme, Turespaña i Paradores, naix com una oportunitat per a agrupar a propietaris de castells i entitats que els gestionen i poder oferir serveis turístics, entre ells visites guiades, exposicions o fires medievals.

La finalitat d’aquest club és impulsar l’aprofitament turístic integral de castells i altres edificis -s’estima que existeixen en el país al voltant de 10.200, encara que solament una xicoteta part és visitable-. Un producte complementari a l’actual oferta cultural i que pot suposar un atractiu per a posar en valor nombrosos destinacions.

De fet, l’Associació de Castells i Palaus Turístics d’Espanya ha xifrat el potencial d’aquest producte en 143 castells i palaus d’interès turístic, que reben un volum anual de 5.625.000 visitants.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El festival Música i Lletra 2019 de Xàtiva reivindica la llibertat d'expressió amb Paco Ibáñez com a cap de cartell

Xàtiva ha mostrat interès en integrara en aquest Club i participar en un model organitzat per a oferir un conjunt de serveis turístics, tangibles i intangibles, adequat a la demanda del viatger. El seu Castell, un dels més importants de la península, registra més de 80.000 visitants anuals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here