Xàtiva estrena nova seu de l’arxiu notarial

0
907
El nou arxiu està situat a una planta baixa del carrer Ausias March

Aquest arxiu notarial, que ha estat des de 1996 ubicat a l’Arxiu Municipal de Xàtiva, es trasllada a unes noves dependències per requisits tècnics i legals

Les instal·lacions de l’arxiu històric de protocols del Districte Notarial de Xàtiva, les quals han de ser proporcionades obligatòriament de manera gratuïta per l’Ajuntament en conformitat amb la legislació vigent, han sigut traslladades a un nou local ubicat a l’Avinguda Ausiàs March, 2. Amb aquest canvi, l’Ajuntament de Xàtiva, a més de complir amb la legalitat, continua amb el seu compromís de donar un servei rigorós per a la guarda d’aquest tipus de documentació.

El trasllat d’aquest arxiu, que ha sigut executat en la seua totalitat per empreses de Xàtiva, es deu a requisits tècnics i legals, fonamentalment d’espai, ja que les instal·lacions de l’Arxiu Municipal on s’ubicaven aquests documents resultaven insuficients per superar el volum de protocols. A més a més, amb la jubilació de l’antic notari-arxiver, el Districte Notarial de Xàtiva ha tingut que assumir quasi un miler de volums que agreujava el problema d’espai i de les condicions òptimes per al compliment de la legislació vigent.

El Districte Notarial ha estat ubicat des de 1996 fins a l’actualitat a l’Arxiu Municipal de la ciutat, complint durant aquest temps amb les normes requerides per als documents notarials. Pel que fa al nou local, ubicat a Ausiàs March, i posat en funcionament després de seguir tots els procediments establerts, compta amb totes les característiques tècniques que un Districte Notarial ha de tenir actualment: proximitat a la Notaria del notari-arxiver actual, local en planta baixa d’uns 170 m², proximitat a l’estació de ferrocarril, condicions idònies d’accés, facilitat de càrrega i descàrrega, espai diàfan per a la instal·lació de prestatgeries i amb la possibilitat de complir amb les obligacions tècniques de l’arxivística moderna.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'última fallera major de Xàtiva anterior a la Guerra Civil compleix 100 anys

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here