Xàtiva estrena la pel·lícula-documental dedicada a la memòria de l’ex Conseller de Cultura Bosch i Morata

0
3073
Francesc Bosch i Morata

La cita tindrà lloc al Gran Teatre aquest dimecres a les 20h, i comptarà amb la presència dels directors Rafa Alborch i Miquel Notari

El Gran Teatre de Xàtiva acollirà aquest dimecres 5 de febrer, a partir de les 20 de la vesprada, l’estrena de la pel·lícula-documental «Bosch i Morata. Sempre els 4», que tracta la vida i l’exili d’aquesta destacada figura cultural i política de la II República al territori valencià, i natural de Xàtiva.

La presentació contarà a més amb un cinefòrum en el que participaran els directors del film: Miquel Notari i Rafa Alborch. Aquest últim ja va estar present la passada setmana en la inauguració de l’exposició «Dues guerres, un record» a la Casa de Cultura de Xàtiva, en una mostra en la que es pot visitar una nodrida representació de documents i materials propietat de Bosch i Morata, que van marcar la seua vida tant a València com posteriorment a Mèxic, on va morir.

La pel·lícula documental, que compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, ha estat rodada a llocs com ara Xàtiva -on va nàixer el protagonista-, i també a Mèxic, on es va exiliar en 1938 fins la seua mort dotze anys més tard. El treball es centra en la història de la seua emigració a Amèrica, i compta entre d’altres amb el testimoni del cronista oficial de Xàtiva, Agustí Ventura.

L’Ajuntament de Xàtiva ha participat en aquest projecte mitjançant una subvenció de 6.000 euros per a la seua filmació, a càrrec de Endora Producciones, en un llargmetratge que respon a raons de caràcter de recuperació de la memòria, imperatiu marcat per la Llei 14/2017 del 10 de novembre de Memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana.

La pel·lícula tornarà a projectar-se el dijous 6 de febrer a les 11:30, en una sessió especial destinada als instituts de la ciutat, i que comptarà també amb la presència dels directors Rafa Alborch i Miquel Notari.

Les entrades per a poder accedir a la projecció, que són totalment gratuïtes però amb aforament limitat, es poden adquirir en la Casa de Cultura de Xàtiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here