Xàtiva es persona en el cas del finançament il·legal de l’Olímpic de Rus per danys a les arques públiques


0
2075
Alfonso Rus, amb una bufanda de l’Olímpic de Xàtiva
Alfonso Rus, amb una bufanda de l’Olímpic de Xàtiva

L’alcalde ordena la personació de l’Ajuntament en qualitat de perjudicat per uns fets ocorreguts durant l’etapa de governs del PP, sumant-se a la dels casos dels sobrecostos de la plaça de bous i de la Ciutat de l’Esport

L’Ajuntament de Xàtiva s’ha personat en la causa que investiga el presumpte finançament il·legal del CD Olímpic durant la presidència de Rus, coincidint també amb la seua alcaldia al municipi.

La causa penal està oberta en el Jutjat d’Instrucció n.18 de València i investiga presumptes delictes de malversació, tràfic d’influències, prevaricació, frau en la contractació pública, suborn i falsedat documental, i estan investigats tant l’exalcalde Alfonso Rus com 5 funcionaris de l’ajuntament d’aquella època (4 d’ells encara al consistori xativí). Es tracta d’una peça separada del cas Imelsa, on s’investiga el presumpte cobrament de comissions il·legals pagades per empreses concessionàries contractades per l’Ajuntament a través d’una trama de factures falses utilitzant el club de futbol.

L’Ajuntament de Xàtiva s’ha personat en la causa en qualitat de perjudicat, ja que està legitimat com a garant de la defensa dels interessos de la ciutadania i té la resolta voluntat de reclamar pels possibles danys ocasionats a les arques públiques municipals, podent proposar noves diligències d’investigació, a més de participar de les investigacions que ja estan obertes.

En aquest sentit, el passat 8 de maig, l’alcalde Roger Cerdà va ordenar la personació i l’exercici d’accions en defensa dels interessos patrimonials de l’Ajuntament de Xàtiva en relació amb el procés judicial penal per finançament il·legal del CD Olímpic. Cerdà ha declarat que “ens personem en aquest nou cas per defensar els interessos de la ciutadania de Xàtiva, de la mateixa manera que ho hem fet en els processos judicials pels sobrecostos de la plaça de bous o de la Ciutat de l’Esport”, obres de construcció de grans infraestructures municipals dutes a terme durant l’etapa de governs del PP que s’han saldat amb importants sobrecostos respecte del pressupost inicial en ambdós casos.

En el cas de la plaça de bous, cal recordar que el pressupost de partida era de 6 milions d’euros, però posteriorment s’encadenaren modificats d’obra que elevaren el cost final fins a quasi 12 milions d’euros, un 100% de sobrecost.

Pel que fa a la Ciutat de l’Esport, el seu pressupost inicial era de 7,7 milions d’euros, mentre que el cost total de la instal·lació se situa a prop dels 13 milions d’euros, amb un sobrecost d’aproximadament el 60%.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here